Ha nok å tenke på etter Brighton-kampen.. (foto: united, twitter)

Paul Pogba er en genial spiller på sitt beste, problemet er alt som følger med når han ikke på topp. Det var ikke så altfor mange United-supportere som måtte tørke bort tårer i øyekroken da franskmannen forsvant etter en berg-og-dalbanetur deluxe de siste seks årene. Et godt argument for at Erik ten Hag, John Murtough og gjengen styrer langt unna urokråka Adrien Rabiot. Ifølge The Athletic skjer det motsatte.

På søndag sørget Graham Potter og Brighton for at Erik ten Hag fikk en knyttneve-i-trynet-velkomst til verdens tøffeste liga. Et fullstappet Old Trafford og 1-2 tap mot forrige sesongs 9. beste på balløya avdekket et Man Utd. som har nok å jobbe med fremover. Derfor blir vi litt smånervøse når Rabiot igjen blir linket til United.

LES: Sky Sports: Klart for neste portugisiske landslagsspiller i Premier League

Hos PSG var det stort sett uro rundt den franske landslagsspilleren, der også mamma Rabiot var inn og bidro til rabalder. Midtbanespilleren jobbet seg opp gjennom akademiet og inn på førstelaget hos PSG og har solide 227 kamper i PSG-drakta.

I oktober 2018 ble Rabiot og Mbappé droppet fra førsteelleveren da nyansatte Thomas Tuchel ikke ble spesielt imponert når de unge mennene kom slentrende for sent til et pre-match møte. I januar neket Rabiot å forlenge kontrakten med PSG, noe som sendte ham i clinch med klubben og ble forvist til reservelagstreninger. Mars 2019 ble Rabiot supsendert for å ha danset seg gjennom kvelden på nattklubb – etter 3-1 tapet mot Manchester United og exit i Champions League. Det dempet heller ikke konfliktnivået at Rabiot plasserte en like på en instagram-melding der Patrice Evera feiret Uniteds seier.

Så bar det over til Juventus sommeren 2019 på free transfer. Nå, med ett år igjen av kontrakten, står 27-åringen med 129 kamper i Juve-drakta. Rabiot var på banen i 45 kamper denne sesongen, men gjenspeiler Juventus sine offensive problemer. Null scoringer og to assists fra den sentrale midtbanspilleren er ikke akkurat noe å rope hurra for. Ifølge ulike italienske medier vil Juve selge 27-åringen i sommer, der et bud på rundt 15 millioner euro skal være nok.

LES: RB Leipzig-supporterne får seg en overraskelse

I juni var Manchester United, Chelsea og Newcastle linket til franskmannen som aldersmessig er inne i sin beste del av karrieren. United har etter seks år sluppet Pogba løs, hvis de vurderer Rabiot som en erstatter, kan klubben gå på en skikkelig smell. Ifølge The Athletic har Manchester United nå satt opp franskmannen som alternativ hvis Frenke de Jong glipper.

Rabiot bidrar minimalt offensivt, er konstant i bråk på grunn av innstillingen og type arbeidsmoral. Paul Pogba hadde agent Mino Railo, Rabiot har en overraktiv mamma som har fungert som rådgiveren for sønnen.

LES: Champions League-klubb råklar for Alexis Sanchez

Det underholdende er at Juventus nå har hentet inn Pogba for å kvitte seg med Rabiot, mindre underholdende for United-supporterne blir det hvis klubben henter Rabiot. Da kan det lett bli år med deja vu.

Please, ikke la dette skje.