Har pekt på spilleren han trenger. (foto: chelsea, twitter)

På torsdag signerte Brighton-manager Graham Potter for Chelsea, men der Erik ten Hag hadde god tid på seg til å få omvisning på Carrington og Old Trafford, må Potter skippe omvisningen og gå rett på jobb. Det eneste som er sikkert for 47-åringen i en av verdens mest usikre jobber, er at han og familien er økonomisk sikret for resten av livet.

Østersund, Swansea og Brighton. Dette er karriereveien til tidligere venstreback Potter siden 2011. Hos Brighton har manageren ikke lidd noen nød med en årslønn på rundt 2 millioner pund, men denne uken signerte han kontrakten som gir så vanvittig mye mer.

LES: Sender advokater for å innkassere 400 millioner

Ifølge Footballtransfers betalte Chelsea 15 milioner pund til Brighton for å gi slipp på manageren, Potter skal ha forhandlet seg til en årslønn på 12 millioner pund, rundt 115 millioner kroner mer enn i badebyen Brighton. Med en femårskontrakt er lønnspakken til Potter dermed verdt 60 millioner pund, noe som betyr at Chelsea skal betale en solid erstatning hvis/når Potter sparkes før kontraktsutløp.

LES: Bild: Chelseas første Potter-signering kommer fra Bundesliga

Da er formalitetene på plass, nå skal det vinnes kamper.