Har pekt på spilleren han trenger. (foto: chelsea, twitter)

Blekket har knapt størknet på kontrakten til Graham Potter, men det tok heller ikke mange minuttene før den «trygge tilværelsen» hos Brighton var revet vekk. Nå skal 47-åringen med bakgrunn fra Østersund, Swansea og Brighton, lede noen av verdens beste spillere til titler han tidligere ikke engang kunne drømme om. Da er det naturlig at også overgangsryktene begynner å svirre.

Det er tyske Bild som sørget for at de er først ute. Det tyske mediet hevder Chelsea i sommer var hardt på Josko Gvardiol med bud på rundt 77 millioner pund. den kroatiske midtstopperen ble stanset av RB Leipzig, Chelsea endte opp med å gjøre unge Wesley Fofana til historiens 4. dyreste forsvarsspiller.

LES: Sender advokater for å innkassere 400 millioner

Nå hevder det tyske mediet at Potter har pekt på Gvardiol som en nødvendig forsterkning til midtforsvaret. Med Todd Boehlys garantier til Potter om at eierne skal fortsette å ha på seg spanderbuksene når overgangsvinduet åpner i januar, hevder Bild det styres inn mot RB Leipzig-spilleren som første signering i januar.

Nå har Bundesliga-klubben problemer nok hos seg selv, der trener Tedesco denne uken fikk sparken etter 1-4 tapet i Champions League mot Sjakhtar Donetsk, men Chelsea viste med Fofana-kjøpet fra motvillige og pressede Leicester, at de strekker seg så langt det trengs for å realisere en overgang.

LES: Kjetil Knutsen favoritt til å overta Premier League-klubb

Vi skjønner ikke helt hva Potter skal med nye spillere når han har en tropp på over tjue han ikke kjenner, men pytt, pytt.