Har fjernet seg helt fra ungdommelige krøller - da kommer også scoringene. (foto: atletico, twitter)

Fire La Liga-kamper, tre innhopp på rundt tretti minutter. Dette har vært Antoine Griezmanns start på andre sesong på utleie hos gamleklubben Atletico Madrid. I Champions League-kampen mot Porto trengte Griezmann 29 minutter på banen for å bli matchvinner i 2-1 seieren, 11 minutter på overtid. Totalt 3 scoringer på 5 kamper bør gjøre franskmannen fortjent til å være del av startelleveren til Simeone? Barcelona frykter det ikke komme til å skje, noe som vil koste dem rundt 400 millioner kroner.

Historien om Antoine Griezmann er rimelig kaotisk. Da franskmannen hemmelighetsfull lagde en dokumentar der han skulle avsløre avgjørelsen om klubbyttet i 2019, hadde Barcelona hentet frem 120 millioner euro – penger de ikke hadde – for å sikre seg rivalen Atleticos største angrepsstjerne.

LES: Ilte ut for å berolige spiller etter oppsigelsen av Tuchel

Så fulgte to sesonger med «dette blir en flopp-merkelappen» hengende på ryggen. Barcelona med Messi på laget hadde ingen plan for hvordan de skulle utnytte den franske verdensmesteren sine styrker, der Griezmann ofte ble løpende rundt og vente på pasninger som aldri kom.

Etter 102 kamper i Barca-drakta (35 scoringer og 17 assists) bar det tilbake til supporterne han hadde vendt ryggen i 2019. Etter noen vilt hektiske timer på Deadline Day i 2021, ble Atletico enig med Barcelona om leieavtale for Griezmann, med en klausul i kontrakten som ville sikre Barca salg til Atletico.

Ifølge Football-Espana er Barcelona bekymret for at det ikke blir noen fremtidige salgsinntekter på Griezmann. Klausulen beskriver en kjøpsplikt hvis 31-åringen etter endt leieperiode (ut denne sesongen) har spilt 50 prosent av kampene der han er tilgjengelig for spill. Én kamp spilt regnes fra 45 spilte minutter på banen.

Forrige sesong var Griezmann minst førtifem minutter på kamparenaen i 81 prosent av kampene. Så langt har det gått Barcas vei, men denne sesongen har det altså endret seg.

LES: Bild: Bayern München har planen klar for en Lewandowski-erstatter av verdensklasse

Barcelona skal ha forsøkt å overtale Atletico til å sende Griezmann tilbake til Barcelona for salg i sommer, men Atletico-president Enrique Cerezo stanset forsøket.

-Griezmann er en spiller i Atletico-troppen… Han kan ikke forlate klubben, sa Cerezo ifølge Football-Espana.

Etter tredje kamp fra benken har Barcelona nå sendt advokatene på saken. Ifølge Sport kjører Barcelona Griezmann-saken gjennom det juridiske systemet, der de selv mener de allerede har krav på 40 millioner euro siden franskmannen spilte over 50 prosent av kampene forrige sesong. Ifølge Sport skal Barcelona-advokatene overbevise om at klausulen ble aktivert i sommer og ikke først neste sommer.

LES: Fikk den etterlengtede muligheten da tidligere Manchester United-keeper takket nei

Da får vi se hvem som har de dyreste advokatene.