Pierre-Emerick Aubameyang

Det var tanken om å igjen spille med Chelsea manager Thomas Tuchel som ble nøkkelen i Pierre-Emerick Aubameyang sin beslutning om å godta en retur til Premier League etter bare en halv sesong i Barcelona.

Den 33 år gamle spissen var i forbindelse med overgangen til Chelsea på den siste dagen i sommerens overgangsvindu svært lite happy med å bli overflødig etter at Barcelona prioriterte å hente inn nye stjerner. Nedturen ble komplett da Robert Lewandowski som klubbens soleklart største stjerne og førstevalg kom inn portene på Camp Nou.

Denne uken har vi vært vitne til en av tidenes korteste gjenforeninger på fotballarenaen. Thomas Tuchel hadde overtalt Chelsea-eierne om å bringe inn hans tidligere toppscorer hos Dortmund, Pierre-Emerick Aubameyang. På tirsdag ble det 59 minutter på banen i Chelsea-drakta for nykommer Aubameyang. Dagen etter var Tuchel historie på Stamford Bridge og gjenforeningen over. Mange stilte seg spørsmålet sammen med den ivorianske spilleren: Hva nå?

Chelsea fikk kjøpt Pierre-Emerick Aubameyang etter at daværende manager hadde tatt en samtale med den ghanesiske spissen og planlagt fremtiden. – De to hadde ifølge dem begge tette bånd!.

Les: Fikk den etterlengtede muligheten da tidligere Manchester United-keeper takket nei


Aubameyang har hatt litt av et spesielt år. Bråket hos Arsenal som kostet ham kapteinsbindet og tilgang til kamparenaen under Arteta, den hastige overgangen til Barcelona i januar, suksessen i Barca-drakt, La Liga-klubbens elleville sommershopping som sikret super-Lewandowski i samme posisjon som Aubameyang, exit’en i siste time fra Camp Nou før lukking av overgangsvinduet og retur til Premier League. Så kom det skuffende Chelsea-tapet mot Dinamo Zagreb i Champions League.

LES OGSÅ: Loris Karius hastehentes til Premier League!

Gleden var stor! – Aubameyang skulle gjenforens med Thomas Tuchel, som han ble coachet av i Borussia Dortmund.

– Det skal bli gøy å spille under Tuchel igjen. Vi har noen gode minner fra tiden i Dortmund sammen så jeg er veldig glad for å spille for ham igjen, sa Aubameyang i forbindelse med presentasjonen.

Nå melder The Telegraph at London-klubbens sportslige ledelse har snakket med Aubameyang og forsikret ham om at han fortsatt har en rolle i laget, til tross for at Tuchel har fått sparken.

Skjønte det ville bli spesielt vanskelig for Pierre-Emerick Aubameyang.

Ifølge rapporter samlet eierne Todd Boehly og Behdad Eghbali hele Chelsea-spillertroppen til et møte før duoen tok Aubameyang til side for en privat samtale. Spissen skal da ha fått et løfte om at han er en del av den nye hovedtreneren Graham Potters fremtidsplaner.

LES: Juan Mata har dratt frem signaturpennen

Chelsea ligger på sjetteplass i Premier League etter seks runder.