(foto: united, twitter)

Shola Shoretire fikk debuten på Uniteds U23-lag som sekstenåring. Nå er 17-åringen med det kule navnet hentet inn av Solskjær.

Det er tydelig at akademiet hos United ikke skal være avskåret fra førstelaget (som under tidligere managere), der mye av fokusert var utovervendt mot de etablerte stjernene på overgangsmarkedet. Det første Solskjær gjorde da han kom inn som permanent manager, var å vise de fremadstormende akademispillerne at: We need you.

Les: Utstøtt i sommer, fosset forbi Ronaldo i februar

Greenwood fikk muligheten og så seg aldri tilbake, nå er det en sylfersk profesjonell fotballspiller sin tur.

Shola Shoretire rundet 17 forrige uke, og mens røyken fra lys-på-kake-blåsingen fortsatt hang i lufta, signerte han sin første kontrakt som profesjonell United-spiller.

Da var det vel bare å stille seg i kø og vente på muligheten til å vise seg frem hos førstelaget? Ikke på Solskjærs vakt.

Les på F7: Bilgiganter i kamp om å produsere bil for Apple

United-manageren har hentet Shoretire til seniortroppen, noe som ifølge Daily Mail signaliserer at 17-åringen kan forvente førstelagsdebuten denne sesongen.

Og hvem er så denne tenåringen på venstrevingen?

Ifølge Teamtalk er dette gutten med gullskoene som takket nei til tilbud fra PSG, Barcelona, Juventus og Bayern München. Det vil si, de største gigantene i de fire andre ligaene.

Når vi hører 17-åringen uttale seg om hvorfor han valgte United, skjønner vi at Marcus Rashford har en enormt positiv påvirkning hos United utover assists og scoringer.

-Det har gjør på -og utenfor banen. Han er en god rollemodell. Se ham gjøre dette, det får meg til å tro at jeg også kan, sa Shoretire om Rashford forrige måned.

Rashford er en maskin for United med 16 scoringer og 10 assists på 35 kamper denne sesongen, Shoretire står så langt bak 5 scoringer og 3 assists på 13 Premie League 2-kamper. Da Uniteds U23-lag slo serieleder Blackburn 6-4 på fredag, kom det et hattrick fra Shoretire.

Historiens yngste spiller til å delta i UEFA Youth League (U19) – som 14 åring – skal nå gjøres klar for å Prosjekt Solskjær. Ekstra kult blir det at bak Shoretires hattrick mot Blackburn står Amad Diallo med tre assists. Say no more.

Les: Chelsea-spillerne så seg snøblinde med Lampard ved roret