Holder nå, Gerard? (foto: barcelona, twitter)

Gerard Pigue fikk beskjed av Xavi i mai at det ikke kom til å bli noe spesielt spilletid på veteranen. Da hadde Andreas Christensen bestemt seg for å sette signaturen på Barca-kontrakt, Ronald Araujo hadde forrige sesong spilt seg opp til å bli den neste store i midtforsvaret til Xavi. Rett før vinduet lukket i september tok også Jules Koundé veien – først muntlig til Stamford Bridge – så skriftlig til Camp Nou. Pique skal ha blitt rimelig irritert over manglende spilletid denne sesongen, men Xavis store utfordring denne uken kan gi veteranen en ny mulighet.

For når det er landslagstid, da er det også potensiell skadetid. Trenerne i klubber stinne av landslagsspillere holder pusten mens nøkkelspillerne er til landslagstjeneste, Xavi må innse at to av sine viktigste defensive spillere kommer hjem med skade.

LES: Arsenal hadde muntlig avtale i boks med spilleren Liverpool var villig til å betale milliarden for

Verst er det for Ronald Araujo. Den uruguayanske landslagsspilleren ble skikkelig skadet med flagget på brøstet, en skade Barcelona bekreftet på lørdag. Det gir aldri noen god følelse når beskrivelsen «ute på ubestemt tid» brukes av en klubb. Ifølge spanske Sport kan konsekvensen bli at Araujo må opereres. Dette betyr at han risikerer å misse VM-sluttspillet, 20. november – 18. desember.

Og som ikke det var nok for Xavi. Jules Koundé er også sendt hjem fra landslaget med skade, der han misser Frankrikes landskamp mot Danmark. Vi får satse på at det bare er en mindre smell, og ønsker Koundé sammen med Araujo good recovery.

LES OGSÅ: Jakter Premier League-jobb som ikke er ledig