Valverde. (foto: real, twitter)

Da overgangsvinduet var i ferd med å smekkes igjen, sto Jürgen Klopp og Liverpool med en gedigen utfordring. Denne gangen var det ikke skader i midtforsvaret som hadde skapt trøbbel, nå var det midtbanen som kunne bli det svake punktet. Et fremstøt ble gjort mot Real Madrid-spiller, men uten å lykkes.

Federico Valverde, Carlo Ancelottis nye favoritt på den sentrale midtbanen. Ifølge Diario AS sendte Liverpool inn et bud på ville 100 millioner euro, i samme vindu som de hadde hentet Darwin Nunez for det tilsvarende. Det sier det meste om hvor viktig forsterkning på midten var for Liverpool.

LES: Veronique Rabiot skremte Manchester United med vanvittig lønnskrav for sin sønn, nå skjer det igjen

Den uruguayanske landslagsspilleren har hatt en ekstrem utvikling, først under Zidane, så Ancelotti. Siden 2017 har det blitt 157 kamper i Real-drakta med 10 scoringer. Ifølge det spanske mediet hadde en Premier League-klubb muligheten til å sikre seg Valverdes signatur for en brøkdel av det Liverpool viftet med rundt månedsskiftet.

Arsena Wengers høyre hånd, Francis Cagigao, hadde oppdaget den unge midtbanespilleren i 2014, og hadde overbevist Valverde, familien og agent Gerardo Rabajda om at det var rett valg med flytting til Arsenal og Nord-London. Spilleren og agenten brukte seks dager i London før jul 2014, der Valverde først trente med U23-laget, så med førstelaget.

Ifølge Diario AS var Arsenal overbevist om at de skulle sikre seg overgangen, og sendte sjefsforhandleren til Montevideo for å bli enige med Penarol og agenten. Selv om det var en muntlig avtale på plass, ble det bestemt at det skulle ventes til etter South American Under 17 Championship i Paraguay.

Her kom skiftet. Valverde var outstanding, scoret syv mål og endte som neststørste toppscorer. Real Madrid fikk øye på Valverde og la straks et tilbud på bordet. The Gunners krevde at Valverde respekterte den muntlige avtalen, men Penarol hadde nå vendt blikket mot Real Madrid, der La Liga-klubben endte med signaturen for 4,5 millioner pund. Dette var etter den muntlige aksepten på Arsenals bud på 2,6 millioner pund ble ignorert.

LES OGSÅ: Jakter Premier League-jobb som ikke er ledig

I 2016 reiste Valverde over til Madrid og startet på B-laget til Real Madrid. Resten er Real-historie, ikke Arsenals.