Adeyemi on fire. (foto: salzburg, twitter)

Karim Adeyemi startet som åtteåring hos Bayern München, men endte opp hos RB Salzburg i 2018. Ikke like glamorøst, men med det som viste seg som de aller beste utviklingsmulighetene. Salzburgs Champions League-deltagelse ga Erling Haaland muligheten til å score seg inn på fotballkartet, nå er Adeyemi varslet som nestemann.

Tyske Bild hevdet forrige uke at 19-åringen var klar for å følge Haaland-sporet til Dortmund, der de to klubbene skulle være enige om en overgang kommende sommer.

Den superraske vingen Adeyemi hadde hamret inn 18 scoringer på 28 kamper i Salzburg-drakt, og hadde gjort seg fortjent til debut på det tyske seniorlandslaget i september. Nå skulle tenåringen til Dortmund for å sette ytterligere fart på karriereraketten.

Trodde mange.

På mandag, etter sitt første hattrick for Salzburg i 5-0 seieren over WSG Swarovski Tirol, gikk 19-åringen selv ut og fortalte om planen sin for neste sesong. RB Salzburg er videre fra gruppespillet i Champions League (i motstetning til Dortmund), og er med 16 poengs avstand ned til andreplassen i den østerrikske Bundesliga ikke i fare for å miste CL-spill neste sesong.

For Adeyemi gir dette mer en nok motivasjon til å bli værende i Salzburg.

-Ingenting er besluttet ennå (om overgang), og som jeg har sagt tidligere, jeg vil også være i Salzburg til neste år Det er det jeg fokuserer på nå. Mitt fokus er her i Salzburg, og jeg ser frem til Champions League med Salzburg, sier Adeyemi ifølge bulinews.

Så langt i Champions League har det blitt 3 scoringer og 2 assists på Adeyemi, 19-åringen har tydeligvis ikke like hastverk som Haaland med å forlate Salzburg.

Lykkes ikke Dortmund med å snu Adeyemi før neste sesong, kommer Bundesliga-klubben garantert til å slite med å tilby den beste pakken for den tyske landslagsspilleren. Barcelona, Bayern München og Liverpool er alle tett på 19-åringens bevegelser.

¨Les: Få behandling for dine plager før de blir problematiske