Fremtiden til Alexander Sørloth er definitivt ikke i RB Leipzig etter hans «høye beskytter» Julian Nagelsmann har overtatt roret i Bayern München. – Det eneste spørsmålet som gjenstår nå er hvor den norske spissen havner, de seneste spekulasjonene går i retning av en låneavtale til den franske klubben Marseille.

Den andre kampen i Bundesliga for Leipzig var av en helt annen karakter enn den første som var direkte kjedelig. RB Leipzig slo Stuttgart 4-0 i en sprudlende kamp uten Alexander Sørloth i troppen.

Les: Skal du kjøpe Karim Benzema koster det over 10 milliarder

Kampen var den andre i årets serie for Leipzig, og den første som endte med tre poeng. Lagets nye trener fikk en tungt start med 0-1-tap for Mainz.

Ungareren Dominik Szoboszlai ble tomålsscorer for hjemmelaget. Han ga laget ledelsen sju minutter før pause, før den skadeforfulgte 20-åringen la på til 3-0 sju minutter ut i 2. omgang. Svensken Emil Forsberg gjorde 2-0 ett minutt etter pause.

André Silva som i praksis var den som skjøv Sørloth ut av laget var mannen bak 4-0 etter 65. minutters spill. Det målet kom på straffe.

Ståle Solbakken tar ut sin kommende landslagstropp over helgen, der har Sørloth en vesentlig større sjanse til å få være med. – Vi tar imot Nederland på Ullevål Stadion onsdag første september og reiser lørdag fjerde til Latvia i 4 og 5 runde i VM kvalifiseringen.

Les: Gerrard har skaffet seg midtbanespiller med Premier League-erfaring

Norge ligger på fjerdeplass med seks poeng i Gruppe G, det samme som Nederland og Montenegro. Tyrkia leder gruppen med syv poeng.