Gjør sitt, men trenger også ballen for å lykkes. (foto: united, twitter)

Rasmus Højlund visste hva han gikk til da han signerte med Manchester United i sommer. I tillegg til å bli definert av Erik ten Hag som spissen Manchester United har manglet, blir sammenligningen med Erling Haaland uungåelig. Paul Scholes mener mye av scoringstørken til Højlund skyldes spillet opp mot motstandernes felt og «kontoret» til en midtspiss.

Fra første dag hos Manchester City så vi samtlige av Haalands medspillere på banen, keeperen inkludert, mate nordmannen med pasninger foran motstandernes mål. Alle City-spillere vil og kan score selv, men Guardiola har drillet troppen sin til å søke løsningen med størst sannsynlighet for å gi scoring for klubben. Paul Scholes etterlyser dette hos Manchester United.

LES: Tuchel prøver å trøste Ten Hag, men ender opp med å sette fingeren på Man Uniteds to store svakheter

Etter 0-1 tapet mot Bayern München og kamp uten scoring fra Høylund, var det en bekymret Scholes som ikke helt ser hvordan Højlund skal lykkes.

-Den store bekymringen for meg er midtspissen [Rasmus Hojlund]. Vi kan ikke skape en sjanse for ham. Ja, han har fem mål i Champions League, men han har ikke scoret ennå i Premier League. Det er en stor bekymring for hvor målene skal komme fra. Du forventer mye produkt fra vingene dine, Antony, Garnacho, men de er ganske egoistiske spillere. De tenker på å score selv, sine egne mål, sier Scholes til TNT Sports.

United kan ikke skape en sjanse for Højlund. Vingene tenker bare på egne scoringer. Kort sagt, sånn situasjonen hos Ten Hag er nå, er Højlund dømt til å mislykkes.

Liverpool – Manchester United

Vi husker fortsatt svaret til Pep Guardiola på spørsmål rett etter signering om Erling Haalands rolle i City-laget: «Vi må tilpasse oss Erlings styrker, ikke omvendt.»

LES OGSÅ: Henter naturtalentet Will Still for å lede klubben til Premier League-opprykk