Mikel Arteta henter Tielemans.

Noen Premier League-klubber er stolte av det de gjør med sine unge spillere. Andre verdsetter erfaring fremfor ungdommelig entusiasme. – Selv om det ikke er noen riktig måte å gjøre ting på, vil mange fans foretrekke å se en yngre lag dukke opp, da det gir håp om å bygge for en lysere fremtid eller, i noen tilfeller, opprettholde suksess.

Takket være det utmerkede arbeidet til CIES Football Observatory har vi rangert de 20 Premier League-lagene i 2021-22 fra eldste til yngste.

Les: Fem tap på rad var det som skulle til for å lande Dean Smith ny managerjobb

 1. Burnley – 29 år
  Er du virkelig overrasket?

I tillegg til den eldste troppen har Burnley også det desidert lengste gjennomsnittlige oppholdet i klubben, spillerne deres har allerede vært på Turf Moor i 4,1 år i gjennomsnitt.

Konsistens er nøkkelen for manager Sean Dyche.

 1. Watford – 28.8 år
 2. West Ham – 28.6 år
 3. Wolverhampton – 28.2 år
  Everton – 28 år

 4. Med Andros Townsend, Salomon Rondon og Asmir Begovic alle signert av Benitez i sommer, var det tydelig at han ønsket å legge til noen erfarne hoder. – Gjennomsnittsalderen er dermed opp forhold til i fjor.

Crystal Palace – 28 år
Palace var øverst på denne listen i fjor, men med Patrick Vieira som manager har hann ledet noe minner om en revolusjon på Selhurst Park, har de begynt å fornye troppen sin.

Inn har kommet ungdommer som Michael Olise, Marc Guehi, Conor Gallagher og Odsonne Edouard, alle på 23 år eller yngre.

Liverpool – 28 år

 1. Newcastle – 27.8 år
 2. Den nye Newcastle manageren Eddie Howe har ikke hatt tid til å gjøre noe enda, men trolig vil gjennomsnittsalderen øke da nye eiere ønsker å hente etablerte stjerner.
 3. Chelsea – 27.6 år
  Manchester United – 27.5 år
  Som med Everton, har United fått en eldre tropp, vi tipper det har noe å gjøre med at de i sommer signerte en viss 36 år gammel portugisisk superstjerne.

Les på Engelske Klubber: Vil friste Zinedine Zidane med Cristiano Ronaldo og Raphael Varane

Leicester City – 27.5 år

 1. Brighton – 27.3 år
 2. Manchester City – 27.1 år

Norwich City – 26.6 år
Nederst i ligaen, og med ny manager Dean Smith. I tillegg til å ha et relativt ungt lag totalt sett, har Norwich gitt flere minutter til U21-spillere enn noen annet lag i Premier League denne sesongen. – Mathias Normann er med sine 25 år med på å dra ned gjennomsnittet.

Tottenham – 26.6 år

 1. Leeds – 26.5 år
 2. Aston Villa – 26.3 år
 3. Brentford – 25.9 år
  Etter en glimrende start på sesongen, har Brentford fått det vanskeligere etter hvert. Troppen består stort sett av unge spillere i sin første sesong i Premier League.
 1. Southampton – 25.8 år
 2. Arsenal – 24.9 år
 3. The Gunners startet sesongen dårlig, og forårsaket mye spekulasjoner om Mikel Artetas langsiktige fremtid i klubben. Men de har siden kommet seg eksepsjonelt sterkt tilbake, og da de gikk inn til landskamppausen i november var de ubeseiret på åtte kamper og har klatret opp til femte plass på tabellen.

Med hjemmelagde talenter som Emile Smith Rowe og Bukayo Saka samt nyere tilskudd til klubben i Nord-London som Gabriel Magalhaes, Martin Ødegaard Ben White, Albert Sambi Lokonga, Takehiro Tomiyasu og Aaron Ramsdale som alle er 24 år eller yngre og alle spiller bra. Fremtiden er lys! .

Prosjektet som Arteta lenge har snakket om kan faktisk ta form.