Amanda Stavely, arkitekten som hjelper Saudi-Arabia å sportsvaske. (foto newcastle, twitter)

Eddie Howe er satt i arbeid før kampen mot Brentford på lørdag, nå jobbes det hardt med neste post på lista.

Newcastle-eierne har vist med valget av Eddie Howe at det denne sesongen dreier seg om å overleve i Premier League og fylle på med forsterkninger i januar for å lykkes med dette. Likevel er ambisjonene til eiere så mye større enn å følge sporet de siste sesongene med å begrense seg til å hindre nedrykk.

Les: Det brygger opp til tidenes dragkamp mellom Real Madrid og Paris Saint-Germain

Det skal bygges for fremtiden, der verdensklassespillere skal overtales til å bruke år av karrieren i Nord-England. Nå er neppe Eddie Howe det helt store trekkplasteret, det må også hentes inn en rev av en sportsdirektør med den rette bakgrunnen fra en av de største klubbene, med det nødvendige nettverket for å bygge til storhet.

Ifølge Marca har sportsdirektør Ramon Planes informert Barcelona om at han ønsker å forlate stillingen, på jakt etter nye utfordringer. Når dette kommer et halvt år før kontrakten løper ut, kan det tyde på at Planes har noe på gang. Ifølge Marca er Barca-direktøren godt plassert på blokka hos Newcastle.

Les på Engelske klubber: Vil friste Zinedine Zidane med Cristiano Ronaldo og Raphael Varane

Marca hevder samtaler pågår mellom Barcelona om exiten, med Newcastle klar for samtaler med sportsdirektøren. Planes ble hentet fra Getafe i 2018, utnevnt til sportsdirektør forrige sommer, og har fått med seg en av de mest turbulente periodene i Barcelonas historie, noe som garantert har vært lærerik.

(foto: barcelona, twitter)

Men Newcastle venter ikke alene. Ifølge Chronicle Live ser Liverpool på Ramon Planes som en verdig kandidat til å erstatte Michael Edwards som gir seg etter sesongen.

Da har spanjolen valget mellom å bygge for langsiktig suksess, eller bygge suksess for videre langsiktig suksess. Vi tenker Newcastle kommer til å strekke seg såpass langt at Planes ikke kan takke nei.

Les:Rangering av Premier League klubber etter gjennomsnittsalder