.

Før Chelsea hentet inn Mudryk til debut på Anfield mot Liverpool var det en Everton-gutt som sto for toppfarten i Premier League. Darwin Nunez og Erling Haaland har et vilt rykk og løp, Anhony Gordon ble klokket inn som ligaens raskeste frem til Mudryk kastet seg inn i løp mot Liverpool som sendte Gordon ned som nest raskeste. Nå skal det løpes for Eddie Howe og Newcastle.

Det var varslet, på søndag kom bekreftelsen. Everton har solgt sin største juvel, Newcastle tar nå over potensialet som ligger i den lynraske og tekniske U21-landslagsspilleren hos England.

LES: Ikke bare én, men to Premier League-klubber jakter tidligere Arsenal-spiller

Gordon er Everton-gutt, så det må være en del hoderysting i den blå delen av Merseyside når et av sesongens få lyspunkter forlater Goodison Park. Det er snakk om en langtidskontrakt, uten at Newcastle ser verdien av å informere om hvor lenge.

LES OGSÅ: Belgisk stortalent velger Dortmund

-Jeg er virkelig spent på å jobbe med ham, utvikle ham og ser frem til hva han kan utrette i en Newcastle, sier en fornøyd Eddie Howe. Som var en av grunnene til at Gordon valgte Newcastle.

Ifølge The Athletic får Everton rundt 430 millioner kroner. En trøst til Everton-kontoen, men ikke tabellkontoen i Premier League.

LES OGSÅ: Paul Heckingbottom bekrefter både Liverpool og Chelsea er ute etter Sander Berge

For Gordon kan det bli debut allerede mot West Ham på lørdag.