Stefanos Tsitsipas og Novak Djokovic

Dette ville skjedd mye før, hvis ikke Novak Djokovic hadde vært tosk og nektet å ta vaksine. Men nå er han her og kan glede seg over å for tiende gang vinne Australian Open.

Den serbiske tennisspilleren blir rørt på egne vegne og forteller på Eurosport at «bare familien og jeg vet hva vi har vært igjennom de siste fem ukene, så jeg vil si at dette er min største seier noen gang».

Det er vanskelig å være uenig, prestasjonen er unik.

Les: Al-Nassr manager Rudi Garcia: – Ronaldo returnerer til Europa

Finalemotstander Stefanos Tsitsipas nummer fire i verden var raus med sin hyllest: «Novak, jeg vet ikke hva jeg skal si. Resultatene taler for seg selv. Det har vært en utrolig reise for deg. Du har betydd enormt for sporten vår og jeg blir en bedre spiller på grunn av deg. Du får ut det beste i meg. Du er en av de største i sporten vår. Jeg vil takke for at du har pushet sporten vår så langt»

– Takk for at du er så snill. Jeg setter pris på det. Fin kamp. Dette er ikke din siste Grand Slam-finale. Du er ung, sa Djokovic på Eurosports sending, og la til at de begge kommer fra land med få tennisspillere og oppfordret andre til å drømme stort.

Les på Radiosporten: Paul Heckingbottom bekrefter både Liverpool og Chelsea er ute etter Sander Berge

Det er 15 år siden Novak Djokovic tok sin første Grand Slam- seier, i dag kom den 22. i rekken, bare Rafael Nadal har på herresiden like mange.


35-åringen fra Serbia storfavoritt på hardcourten i Melbourne. Og kanskje var det nervene og stundens storhet som preget Tsitsipas litt i det første finalesettet. 24-åringen leverte en rekke mindre gode slag, og gjorde det enkelt for Djokovic. Første sett ble en lek for den serbiske legenden.

Roger Federer som la opp for noen uker siden tok 20 Grand Slam-titler.