Savner nok rollen hos Ajax (foto: sevilla, twitter)

Dolberg måtte sammen med de danske drenge forlate VM-sluttspillet før planen. Turen til Qatar ble for 25-åringen likevel en etterlengtet pause fra arbeidsdagen hos Jorge Sampaoli. Etter at Sevilla sendte Julen Lopetegui på dør i oktober, har den danske landslagsspilleren møtt en kald skulder hos den argentinske treneren.

Dolberg var som Ajax-spiller hyllet som en av de store spisstalentene i Europa, men har ikke helt lykkes med å møte forventningene. Da Patrick Vieira hentet dansken til Nice i 2019, så det lyst ut for den videre utviklingen, men Vieira fikk sparken året etter. 24 scoringer på 85 kamper i Nice-drakta har det blitt på Dolberg, i sommer ble dansken sendt på utleie til Sevilla.

LES: Blir vill budkamp om ekstrem midtstopper

Julen Lopetegui ønsket seg dansken på topp, men en kjedelig skade ga spilleren en trøblete start. Da Lopetegui fikk sparken i oktober var det kjørt for Dolberg.

-Jeg var kommet tilbake fra en skade og ble bygget opp. Jeg følte meg sett og forstått i den første tiden til Lopetegui ble sparket, så endret det seg, sier Dolberg til Bold.dk.

Inn kom Jorge Samapoli, som tydeligvis opplevde dansken som en lite engasjert spiller uten passion og sosiale antenner. Ikke ønsket hos Nice, definitivt ikke ønsket hos Sevilla (ingen scoring på åtte kamper), på tross av leieavtale som løper til sesongslutt.

Ifølge overgangsjournalist Gianluca Di Marzio går det nå mot en løsning i januar. Di Marzio hevder Nice er så og si enige om en overgang på dansken til Hoffenheim og Bundesliga. Denne gangen er det ikke snakk om en leieavtale, men en permanent overgang.

LES OGSÅ: Polsk media: Lewandowski må i møte med statsministeren

Hoffenheim ligger på 11. plass i Bundesliga med 18 poeng på 15 kamper. Dette kan være muligheten Dolberg har ventet på. Det er ikke første gang en skandinavisk spiller har funnet ut av det med litt tysk fotball.