Costa i forlengelsesjubel. (foto: porto, twitter)

Erik ten Hag har fortsatt en vente og se-holdning når det kommer til forlengelse for David de Gea, men spanjolen har de siste månedene styrkete posisjonen sin som Uniteds Numero Uno. I Porto låses porten for at Premier League-giganten ikke skal komme og hente deres Numero Uno.

Keeper Diogo Costa har kastet seg inn på radaren til Manchester United og Newcastle, 23-åringen har selv signalisert at han kunne tenke seg å spille for en av toppklubbene utenfor Portugal. Forrige måned hevdet portugisiske Diario de Noticias at Manchester United var i pole position blant klubbene som er interessert i Costa, med en utkjøpsklausul på 60 millioner euro Premier League-giganten skal ha vært villig til å møte.

LES: Football-Insider: Dumper kapteinen

Nå viser det seg at Porto er stor nok for 23-åringen, for på fredag kom bekreftelsen på at den portugisiske landslagskeeperen binder seg til forlengelse til 2027.

Keeperen har jobbet seg oppover klubbsystemet med debut på førstelaget allerede i 2019. Nå står Costa med 83 kamper for Porto og har tydeligvis ønske om «å gi noe tilbake til klubben». Vi tipper den nye kontrakten sørger for at Manchester United må opp noen gode hakk i prisnivå hvis de bestemmer seg for å satse på 23-åringen som erstatteren til David de Gea.

LES OGSÅ: Italiensk media: Tottenham enig med Serie A-klubb

Etter tirsdagens 2-1 seier mot Atletico Madrid i Champions League, gikk Costa ut av gruppespillet med bare 6 baklengs på 6 kamper (4 av dem kom mot FC Brügge). Vi skjønner hvorfor 23-åringen ikke har noen hast med å forlate klubben etter suksess i CL og garantert plass som den udiskutable nr. 1.

F7: Tre perfekte julekalendere for par

For United ble forlengelsen en portugisisk nedtur. Keeperen er fortsatt ikke utilgjengelig, men garantert dyrere å kjøpe fri. Det sendte heller ikke akkurat signalene om at stjernekeeperen har tenkt seg bort fra Porto i 2023.