Eddie Howe peker ut retningen. (foto: newcastle, twitter)

I juli bekreftet Eddie Howe at han gjør som Erik Ten Hag hos Mancheste United, viderefører kapteinsansvaret til 2022/23-sesongen. Nå viser det seg at begge managerne har kapteiner som knapt er på kamparenaen. Det er uvisst hva United-gjør med Big Harry, hos Newcastle går det én vei.

Da Jamaal Lascelles ble hentet til Newastle fra Nottingham Forest i 2014, var dette en helt annen klubb enn Newcastle anno 2022. Midtstopperen står med solide 219 kamper i den stripete drakta, nå nærmer det seg raskt timingen for en exit for kapteinen.

LES: Ikke rart Ten Hag presser på for forlengelse

28-åringen har som engelskmennene så fint sier det: Slipped down the peckingorder at St. James’ Park. Selv om Eddie Howe er en stor fan av Lascelles mentalitet og lederegenskaper, har Sven Botman, Fabian Schar og Dan Burn tatt over showet i forsvaret.

Ifølge Football-Insiders kilder er ikke Lascelles definert som del av den langsiktige planen som skal sørge for at de største trofeene busses gjennom gatene i Newcastle.

LES OGSÅ: Hull City henter inn tidligere spiller som redningsmann

Football-Insiders kilde hevder Newcastle har signalisert de åpner opp for bud i de kommende overgangsvinduene, noe som kan bety exit i januar. Lascelles har kontrakt til 2024, men ikke overraskende må tidligere eier Mike Ashleys signeringer vike plass.

LES: Italiensk media: Tottenham enig med Serie A-klubb

Forrige sesong var midtstopperen på banen i 26 Premier League-kamper, så langt i sesongen har Lascelles bare én Premier League-kamp fra start, totalt 174 minutter på kamparenaen. Kommer bud på rundt 10 millioner pund, er kapteinen historie på St. James’ Park.