Martin Ødegaard

Kai Havertz la ikke bare igjen en hyggelig skjekk på 75 millioner euro hos Chelsea i sommer, han sikret seg også en avtale med Arsenal som gjorde han til klubbens best betalte. – Inntill i dag.

Da var det gjort. Martin Ødegaard har for alvor etablert seg hos The Gunners. Først på utleie fra Real Madrid, så permanent overgang, kapteinsbind og nå forlengelse til 2028 med en lønn som viser hvor viktig 24-åringen er for klubben.

Les på F7: Erling Braut Haaland blir smågutt i forhold til John Fredriksen som har blitt 81 milliarder kroner rikere

Jeg er veldig glad og stolt, og har en veldig god følelse etter å ha bundet
meg her enda lenger. Her har jeg følt meg hjemme fra dag én. Det var et enkelt valg, sier Ødegaard til Drammens Tidende.

Avtalen betyr en kraftig lønnsøkning. – Pr nå tjener Martin Ødegaard omtrent 1,6 millioner i uken, med den nye kontrakten blir det mye mer. The Athletic skriver at Martin Ødegaard blir Arsenals best betalte spiller, men uten å skrive noe annet enn at han går forbi Kai Havertz som ifølge Bild tjener 230 millioner i året. – Det betyr at Martin Ødegaard blir norges andre fotballmillliardær i løpet av sin kontraksperiode. Erlin Braut Haaland har allerede en formue i følge Kapital sin nye oversikt på 1,8.milliarder.

-Å skrive en ny kontrakt med Martin er en utmerket nyhet for oss alle. Han er kapteinen vår og en erfaren spiller som gir oss mye kvalitet og glede hver gang han spiller, begynner sportsdirektør Edu til klubbens hjemmeside.

LES: «Gruser» karrieren til tidligere wonderkid

-Vårt mål er å beholde våre beste spillere, og nå har vi også Martin på plass. Vi er glade for å ha inngått lange kontrakter med en rekke av våre mest viktige, unge spillere de siste månedene, sier Arsenal-direktøren.

En stor dag for Ødegaard, Edu, Arsenal-supporterne og oss her oppe i nord.

LES OGSÅ: Manchester United har satt en høy pris på Jadon Sancho i det som må kalles et «tvangssalg»