Julian Nagelsmann

Hvis norges landslagssjef Ståle Solbakken hadde tjent like mye som Julian Nagelsmann kommer til å tjene som landslagssjef for Tyskland kan det tenkes vi hadde kvalifisert oss til EM neste sommer i Tyskland. – Pay peanuts get monkeys. – Vi burde kvalifisere oss, vi har tross alt noen av Europas beste spillere tilgjengelig.

Tysklands landslagssjef Hansi Flick fikk sparken for 14 dager siden etter en elendig oppkjøring til neste års EM på hjemmebanen. Det tyske fotballforbundet har ansatt arbeidsløse Julian Nagelsmann på en kortsiktig kontrakt frem til etter EM-sluttspillet i 2024. De betaler svært godt, månedslønnen skal angivelig ligge på rundt 400.000 euro. (nesten 4,6 millioner kroner.

Les: Passerer Kai Havertz som Arsenals best betalte

Ståle Solbakken tjener 6 millioner kroner i året, det betyr at Julian Nagelsmann runder en norsk landslagssjefslønning hver sjette uke.

36 år gamle Julian Nagelsmann har ikke hatt en karriere som profesjonell fotballspiller før han ble trener. – Derfor har han en rekke rekorder som er knyttet til alder.

◉ Yngste manager i Bundesligas historie
◉ Yngste manager i Champions League-historien
◉ Yngste vinner av Tysklands pris for årets fotballsjef

Nå blir Julian Nagelsmann den nest yngste manageren for det tyske landslaget for menn etter Otto Nerz i 1926.

«Vi går mot et EM i vårt eget land. Det blir noe helt spesielt, noe som skjer med noen tiårs mellomrom. Jeg har et stort ønske om å ta på denne utfordringen» sier Nagelsmann i en uttalelse.

Les på F7: Erling Braut Haaland blir smågutt i forhold til John Fredriksen som har blitt 81 milliarder kroner rikere

Til tross for at Julian Nagelsmann fikk sparken som manager fra Bayern München i mars har den tyske giganten fortsatt å betalt han lønn, samtidig som de kunne nekte han nye oppdrag. – Styreleder Herbert Hainer ga tidlig beskjed om at de ikke ville skape problemer for en avtale med Tyskland.

Julian Nagelsmann var vår foretrukne kandidat som landslagssjef da letingen startet. Han er ikke bare en fotballekspert, men har allerede bevist i alle sine posisjoner at han kan motivere og inspirere et lag og hele miljøet rundt, sier sportsdirektør Rudi Völler.

«Hans brennende engasjement for fotballen er merkbart og smitter. Nagelsmann vil med sine kvaliteter og personlighet spille en avgjørende rolle for å sikre at vi alle får oppleve et flott EM i vårt eget land til sommeren»