VAR tar bort noe av sjelen fra fotballen hvor alt skal være kjemisk fritt for tyvtriks, med VAR ville vi f.eks aldri fått «guds hånd». – Problemet kommer når en hel verden som analyserer videoen i etterkant ikke er enig i det som dømmes.

På lørdag første VAR til beslutningen om å sende West Ham United-midtbanespiller Tomas Soucek ut for det som helt klart var en utilsiktet albue. – I det 97. minutt i kampen mot Fulham kom Soucek sin albue utvilsomt i kontakt med Fulhams Aleksandar Mitrovic. Med en gang så det ut som en voldelig handling, videoen viste at det ikke var det, man skulle tro VAR ville komme inn og redde dagen.

Vel…det gjorde det ikke!

Les: Manchester City har kommet opp med en kreativ løsning for Fernandinho

Dommer Mike Dean ble oppfordret til å henvende seg til skjermene for å se denne blodkrevende ondskapsfulle hendelsen utspille seg, og etter flere minutter og en bazillion-gjentakelse tok han beslutningen om å sende Soucek av sted for voldelig oppførsel.

Avgjørelsen har ikke gjort annet enn å bringe bruken av VAR i søkelyset enda mer enn det allerede var. Soucek har fått bred støtte fra de fleste, og til og med den tsjekkiske ambassadøren i Storbritannia følte det nødvendig å være med.

«Dommer Mike Dean sendte Tomas Soucek ut i minutt 97 i derbyet med Fulham,» skrev Libor Secka på Twitter. «Jeg er langt fra å bedømme denne avgjørelsen, men jeg vil understreke at Tomas er og hele tiden har vært en stor sportslig gentleman. Fotballverdenen er på hans side.»

Les: Marca: Sergio Ramos har spilt sin siste kamp for Real Madrid

Det er ikke bare VAR som har fått kritikk for dette. Den grunnleggende standarden for dømming i England er også oppe til debatt, med de fleste forvirrede over hvordan to fagpersoner, Dean og Lee Mason, virkelig kunne tro Souceks handlinger berettiget et rødt kort.

Gary Lineker og Jamie Carragher var to av flere tidligere spillere som var raskt ute med å uttrykke sin avsky. Soucek fikk også fikk støtte fra den tsjekkiske tennisspilleren Tomas Berdych, som ikke kunne forstå avgjørelsen.

Les på Svensk Fotball: Sirius plukker opp islandsk venstreving

«Dette er ikke rødt kort for Tomas Soucek på en million år !!!» Skrev Berdych. «Hvorfor er VAR i Premier League ??»

Kan vi bare ha en uke der VAR og dommere ikke stjeler overskriftene?

Les: Manchester United nær en perfekt nesten to meter høy midtstopper