Diego Cocca

Så langt har det meksikanske fotballforbundet hatt samtaler med Marcelo Bielsa, Miguel Herrera, Guillermo Almada og Jaime Lozano om jobben som ny landslagssjef. – Tidligere Leeds manager og landslagssjef for Argentina og Chile Marcelo Bielsa trones øverst på listen over kandidater, men det var før kravet om 10 millioner dollar i årslønn kom på bordet.

Tata Martino forlot Mexico-jobben etter at laget hans gikk ut av verdensmesterskapet i Qatar i gruppespillet tjente til sammenligning «bare» tre millioner dollar i året.

Forbundet har gitt beskjed de må «tenke seg om» og i tenkepausen i følge meksikanske medier benyttet til å snakke med den meget suksessrike manageren Diego Cocca.

Les: Roma «tvunget» til å trekke Ola Solbakken fra Europa League-troppen

Den 50 år gamle manageren har spilt for klubber i Argentina, Spania og Mexico, han var en solid høyreback, men Diego Cocca sin karriere innen fotball er mer suksessrik som trener og manager.

Det kommer en avgjørelse i løpet av noen få dager

Den meksikanske journalisten David Medrano skriver at Cocca har møtt Rodrigo Ares de Parga, den nye sportsdirektøren for de forskjellige Mexico-landslagene, for å ha foreløpige diskusjoner om stillingen. Tigres-eiere Cemex er ikke med i den nyopprettede Comité de Selecciones Nacionales (National Teams Committee), som består av presidenter for flere Liga MX-klubber som vil ha stor å si i beslutninger som tas knyttet til El Tri. (landslagene)


Coccas suksess med Guadalajara-baserte Atlas, som han vant Apertura 2021 og Clausura 2022 med, førte til at Tigres utnevnte ham som etterfølger til Herrera i november i fjor (som også er kandidat). Clausura 2023 vil være argentinerens første turnering ved roret, men hvis han til slutt tar over styret på El Tri i løpet av de neste dagene, vil han ha tilbrakt mindre enn tre måneder i klubben.

Les: Ten Hag planlegger et Manchester United «swoop» for Barcelona duo som vil avspore Xavis prosjekt

Tigres rotet ikke rundt i vinterens overgangsvindu, og brukte store penger på spillere som Diego Lainez, Fernando Gorriarán og Nico Ibáñez samt at de sikret en forlengelse for klubbens store stjerne André-Pierre Gignac.