Novak Djokovic

Den 35 år gamle serberen Novak Djokovic har gått glipp av blant annet U.S. Open fordi han har nektet å vaksinere seg mot Covid 19. – I fjerdekvartal har de fleste steder fjernet eller kraftig redusert restriksjoner og han kan igjen delta.

Nå har han vunnet sin andre strake tittel denne høsten – og den 90. i karrieren – ved å slå Stefanos Tsitsipas, 6-3, 6-4, i Astana Open-finalen i Kasakhstan. Og med det har Djokovic nå kvalifisert seg til ATP World Tour Finals, og sluttet seg til verdens nr. 1 Carlos Alcaraz, Rafael Nadal, Casper Ruud og Tsitsipas.

Les: L’ Equipe: Kasper Schmeichel på klubbjakt

«Jeg våget å drømme, faktisk,» sa Djokovic. «Jeg har alltid håpet at jeg skulle få en flott karriere. Jeg visste selvsagt ikke hvor mange finaler jeg skulle spille, hvor mange turneringer jeg skulle vinne, men min intensjon var alltid å nå de høyeste høydene i sporten vår.»

Han la til: «Jeg er bare veldig takknemlig og velsignet for å kunne spille dette bra på dette stadiet av livet mitt. Du vet, 35 er ikke 25. Men jeg tror nok erfaringen i slike kamper og store anledninger også hjelper til å nærme seg mentalt på riktig måte.»

LES: Har overtalt Laurent Blanc til å ta trenerjobben