Brede smil i sommer da Casemiro ble presentert på Old Trafford. (foto: united, twitter)

Da Erik ten Hag ledet Ajax til 1-4 seier mot Real Madrid i Champions League 2018/19, var Rafael Varane og Casemiro på banen fra start i den hvite drakta. Tre år senere er det nederlenderen som har de to spillerne i troppen sin. United-manageren har ikke akkurat noe hastverk med å sette Real Madrid-stjernene i arbeid.

Rafael Varane er på vei inn for fullt i førsteelleveren (gikk på en kjedelig ankelskade mot City), men er inne i sin andre sesong, så det burde være som forventet. En annen tidligere Real stjerne Cristiano Ronaldo satt på benken gjennom hele byderbyet, en type kamp han har vært med å avgjøre gjennom hele karrieren. Ten Hag hadde en noe snodig forklaring for hvorfor.

LES: Kylian Mbappé vil ha en av Serbias målscorere mot Norge som ny makker

Nå sier vi ikke at alt hadde forandret seg med CR7 inn fra start, men det kan nesten virke som Ten Hag har et eller annet med tidligere Real-stjerner.

Det blir ekstra tydelig når forsterkningen som ble hentet inn på Ten Hags vakt, Casemiro, fortsatt har til gode å være med i startelleveren i Premier League. Mot City fikk den brasilianske landslagsspilleren 32 minutters spilletid, men da var kampen allerede avgjort.

Ten Hag legger «skylda» på McTominay.

-Den dagen vi tok ham (McTominay) inn (fra start), begynte vi å vinne. Det handler om laget, laget har gjort det godt, så det har ingenting å gjøre med Casemiro. I det tilfellet her er det på grunn av Scott McTominay. Han har prestert bra og har vært inne i en god periode, sier Ten Hag til Manchester Evening News.

Det har ingenting å gjøre med Casemiro. Det betyr at 30-åringen er i form, er uten skade og klar med sin erfaring fra de tøffeste kampene det siste tiåret.

Kanskje på tide å se an motstanderen og vurdere at Casemiro er spilleren du vil ha på banen fra start mot de beste lagene? Vi bare spør.