Foto: Viaplay/ Ritzau Scanpix

Fotballfansen er ikke like fornøyd.

Den tidligere landslagstreneren og toppfotballsjefen Nils Johan Semb er klar som kommentator for Viaplays fotballrettigheter.

Viaplay styrker teamet som jobber med fotballrettighetene. Nå er tidligere landslags- og toppfotballsjef Nils Johan Semb klar som ny sidekommentator.

LES OGSÅ: Arven etter Raiola: Slik skal Team Haaland tjene milliarder!

Den siste tiden har han jobbet som kommentator for TV 2, hvor han kommentarte bl.a. Premier League.

– Jeg gleder meg og er kjempemotivert til å jobbe videre med Premier League, denne gangen sammen med Viaplay. Premier League er verdens beste fotballprodukt, og det er ekstra interessant når vi har nordmenn som er blant de største profilene i ligaen. Så dette blir fantastisk, sier Semb.

TEAM VIAPLAY: Kasper Wikestad nekter å gå med hvite sko. Foto: Rune Bendiksen, Viaplay

Norsk sportssjef i Viaplay Group, Kristian Oma, har følgende å si om ansettelsen:

– Nils Johan har et av de smarteste fotballhodene i landet, og er samtidig en særdeles god formidler. Han brenner for faget, og det er en ære for oss å få ham inn på Viaplay-laget, sier Oma.

LES OGSÅ: Verdens beste keeper ønsket av to toppklubber i Premier League!

– Vi registrerer at interessen for Premier League er så stor at vi må ha inn enda flere sidekommentatorer for å kunne være mest mulig til stede og tilby seerne et så spisset produkt som mulig. Der Liverpool og Manchester United var suverene enere før, er nå City og Haaland også helt der oppe. Arsenal-pilene peker også bare én vei, og vi har selvfølgelig også et ansvar for å dekke alle PL-lagene bredest mulig, så vi måtte rett og slett foreta oss noe for å møte den enorme interessen.

Premier League blir imidlertid ikke Sembs eneste arbeidsområde for Viaplay. Han vil også jobbe med internasjonal klubbfotball, som UEFA Europa League og UEFA Europa Conference League, melder Kanalen.

Upopulær blant fansen

Blant norske fotballfans har en tidligere landslagssjefen vært en av de meste omdiskuterte ekspertkommentatorene de siste årene. Og alle er ikke like fornøyd med at den tidligere NFF-toppen er tilbake for å jobbe med nordmenns favorittliga.

Responsen som Viaplay fikk på sin kunngjøring av ansettelsen på Twitter er nesten utelukkende negativ, her er noen av tilbakemeldingene: