Passion! (foto: newcastle, twitter)

Eddie Howe har fått tilliten fra de nye eierne og skal fortsette å lede «en av verdens potensielt rikeste klubber» videre mot målet om «fotballherredømme» på balløya og i Europa. Etter at den første euforien hadde lagt seg i Newcastle i vinter, der noen av de største stjernene på markedet var linket til Premier League-klubben som hadde mer enn nok med å hindre nedrykk, har en langsiktig mer realistisk plan begynt å vise seg.

Vi må si vi liker det. Enkeltspillere kan ikke vinne kamper i verdens tøffeste liga, men som del av en velsmurt lagmaskin kan de riktige enkeltspillerne bli gamechanger. Nå har Newcastle peilet seg inn på en dansk angrepsspiller på vei opp.

LES: Manchester United vil hente afrikansk stjerne tilbake til Premier League

19-åringen Rasmus Højlund har en topp sesong bak seg hos Sturm Graz (10 scoringer på 39 kamper). Etter å ha sett den ene etter den andre stjerna komme fra den østerrikske ligaen, er det ikke lenger noen som fnyser av potensialet til spillerne i denne serien.

Denne sesongen har den danske senterforwarden fyrt løs med 5 scoringer på 6 kamper, ett av målene kom i Champions League-kvalikkamp mot Dinamo Kiev.

Club Brugge har allerede kommet med to bud på den danske senterforwarden, men Graz skal ha avvist alle. Ifølge The Athletic følger Newcastle 19-åringen tett.

LES: En usikkerhet har hamret seg inn hos Bayern München

Vi liker det vi ser hos Newcastle om dagen. 2-0 seier mot Nottingham Forest, to spillere på rundens lag og «sunne» og realistiske aktiviteter på overgangsmarkedet.

Eddie Howe har fått arbeidsroen han trenger.