Virtual reality har eksistert en god stund nå, og forskjellige bransjer og industrier finner fortsatt nye veier for hvordan man skal bruke denne teknologien. En av de mest interessante områdene er sportsbransjen. Det endrer måten trenere planlegger og forbereder seg til en kamp på, og hvordan spillere trener og forbereder seg til fremtidige kamper. Samtidig er det ingen tvil om at teknologien har endret måten vi spiller kort- og brettspill på. Fra nettversjoner av klassikere som Monopol til sjakk, har teknologi tillatt oss å nyte favorittspillene våre på nye og innovative måter.

Virtual reality i sport kan også gjøre trening mer effektivt samtidig som man spare tid og ressurser. La oss for eksempel si at en vil øve på å slå baseball. I en vanlig setting ville en trener eller lagkamerat ha kastet baseball i timevis hver dag, slik at spilleren kan bli bedre til å treffe den. Dette betyr at man må betale treneren eller noen andre som kaster ballene ekstra penger, eller til og med ansette noen bare for denne oppgaven alene. Virtual reality kan erstatte det menneskelige og tillate spillere å øve på å slå så lenge de vil.

Virtual Reality i fotball

Virtual reality fotballsimulator kan være løsningen som mange spillere og lag ser etter for å løse problemet med å trene uten å risikere skade. Siden fotball er en sport med høy intensitet, er skader mer utbredt og kan være mer alvorlig enn i idretter som baseball. Når dette er sagt, må trenere fortsatt designe treningene og kjøre dem på treningsfeltet for å sikre at de fungerer. Det er her VR kan være en reell ressurs fordi det nå er mulig å kjøre en trening uten å måtte komme i kontakt med noen andre.

Treningsleirer finner vanligvis sted før sesongstart, og nå er det mulig å gjøre disse i VR i stede for å reise rundt. En av de viktigste sikkerhetsrisikoene er at treningene skjer i august, og det er gjerne veldig varmt. Det er lett for spillere å bli dehydrert, som betyr høyere risiko for skader. Ingen ønsker å miste sin stjernespiller til skade før sesongen i det hele tatt begynner, derfor er VR et godt alternativ for lag i forskjellige ligaer.

Virtual Reality i basketball

Å bruke VR er en god måte for trenere å hjelpe spillere med å være forberedt på det mentale aspektet i en basketballkamp uten at det påvirker deres fysiske utholdenhet. For eksempel, når en spiller prøver å skyte straffekast, er det alle slags distraksjoner fra publikum og andre spillere som gjør det vanskelig å konsentrere seg. VR kan hjelpe spillere med å øve på en slik mental utfordring ved å fordype dem i en ekte spillsetting, men uten det fysiske aspektet ved å kaste en basketball. Dette kan virkelig komme godt med under NBA-sluttspillet når fansen blir begeistret og atmosfæren på arenaer blir elektrisk.

Virtual Reality i brett- og kortspill

Det er ingen tvil om at teknologien har endret måten vi spiller brett- og kortspill på. Fra nettversjoner av klassikere som Monopol til sjakk på nett har gjort det mulig for oss å nyte favorittspillene våre på nye og innovative måter. Selv om VR fortsatt kan virke tullete for noen, er det ingen tvil om at det har potensial til å endre måten vi spiller spill på for alltid. VR gir også et nytt nivå av fordypning som kan brukes på de fleste sjangre, til og med brett- og kortspill. For eksempel er det klassiske spillet Monopol nå tilgjengelig i en virtual reality-versjon som lar spillere bevege seg rundt på spillebrettet og samhandle med brikkene i et tredimensjonalt rom. Samtidig har nettpokersider som PokerStars også inkludert VR i tilbudet, og bringer det tradisjonelle kortspillet til eksotiske og interaktive steder som en romstasjon eller Macau. På den annen side kan det populære kortspillet Kabal nå spilles i VR, med spillerens avatar som beveger seg rundt bordet og velger kort med hendene. Sist, men ikke minst, kan brettspillet Sjakk nå spilles i VR, med spillernes avatarer som beveger seg rundt i en 3D-versjon av spillebrettet og velger brikker med hendene.

VR er en vinn-vinn situasjon for alle

VR i sport tilbyr også mange fordeler for lag, deres spillere og fans. Etter hvert som teknologien blir mer avansert, vil lagene begynne å bruke dem enda mer. Dette for å få et konkurransefortrinn i forhold til motstanderne, og samtidig gi fansen en unik opplevelse som igjen bidrar til å øke populariteten både lag og den aktuelle sporten. Virtual reality-teknologien endre samtidig måten vi spiller klassiske kort- og brettspill på. Disse spillene blir mer spennende å spille, og de begynner også å ta nye former.