Nagelsmann har fått en ny favoritt på vingen. (foto: bayern, twitter)

Etter første runde i Bundesliga denne helgen var det en tysk supporter som la ut en tørr melding på sosiale medier: «Vi gratulerer Bayern München med Bundesliga-tittelen». Julian Nagelsmann hadde ledet Bayern til en komplett overkjøring av Eintracht Frankfurt (uten Jens Petter Hauge). Seks Bayern-scoringer mot europlaligamesteren – selv uten målgarantisten Robert Lewandowski i troppen. Er det hele allerede over i Bundesliga?

Oddsen på at Bayern München vinner den tyske ligaen er nødvendigvis lav etter at klubben har busset ligatrofeet gjennom Münchens gater ti år på rad. Likevel, vi så hvordan Nagelsmann og Bayern viste svakhetstegn forrige sesong i Champions League da de ble sendt ut av Villareal i kvartfinalen, i den tyske cupen var det RB Leipzig-spillerne som hevet trofeet.

Bayern-boss Oliver Kahn var tydelig før sesongstart at Nagelsmann må levere mer enn i debutsesongen, en klubb som Bayern München skal alltid være i posisjon til å vinne det som er av mulige titler. Hansi Flick leverte 6 titler, nå er det Nagelsmanns tur.

Se Ligue 1, La Liga, Serie A, Bundesliga og mye mer direkte på UnibetTV

Bayern har fylt på troppen med Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Noussair Marzraoui – og Sadio Mané. Den tidligere Liverpool-stjerna har akklimatisert seg til Bayern på rekordtid og viste i Frankfurt at han leverer scoringer fra start (1 mot Eintracht).

Søndag, 14. august er det klart for Wolfsburg – Bayern München

Det var en sann nytelse å se den røde horden i første serierunde, men vi kan ikke glemme at spilleren som totalt har levert 344 mål i årene Bayern har vunnet Bundesliga er borte. Selv med Sadio Mané i troppen er det ingen som kan matche Big Lew. Vel, den eneste som kunne ha «garantert» en smerteløs overgang er Erling Haaland, men han er opptatt med å fortsette målkalaset i Premier League.

I tillegg har det dukket opp et nytt usikkerhetsmoment i troppen til Nagelsmann. Leroy Sané har de siste dagene vært linket til Manchester United. Bayerns sportsdirektør kaller det fake news, men vi husker godt at Hasan Salihamidzic blånektet i flere måneder på at de ville selge Lewandowski til Barcelona. Nå løper 33-åringen rundt i Barca-drakt.

Sané ble hentet fra Manchester City i 2020 og var tiltenkt en sentral rolle hos hos Bayern. Mot Eintracht startet 26-åringen på benken.

Selv om sportsdirektøren uttalte at «Manchester United må se andre steder etter en rask kantspiller, Sané er en viktig spiller for klubben og skal ingen steder», er det noen få måneder før Hansi Flick skal sende sine utvalgte til Die Mannschaft i VM-sluttspillet. Leroy Sané har en Mané som garantert kommer til å ta majoriteten av spilletid på den ene vingen, Manchester United har et offensivt problem som må løses. Ett fattig mål på Old Trafford mot Brighton i 1-2 tapet på søndag viser at Erik ten Hag ikke er der han ønsker å være før en lang sesong som må ende med suksess.

Lørdag, 13. august venter Brentford på Manchester United

Sané viste i løpet av 90 Premier League-kamper for Manchester City at han behersker engelsk fotball. 25 scoringer, 32 assists og spilleren Pep Guardiola ikke ønsket å miste. Bayern München trenger Sané i troppen når de går får samtlige titler, men at sportsdirektøren «garanterer» at Manchester United ikke stikker av med spilleren, det legger vi mindre vekt på.

Her kan fortsatt mye skje frem mot september. Manchester United har hamret inn et usikkerhetsmoment hos Bayern.