Belgias dager som en stor fotballnasjon er definitivt over. – Hvis vi skal oppsummere Belgias katastrofale VM i 2022, så må det være Romelu Lukaku sin prestasjon som var direkte smertefull å se på. – Belgia er ikke blant de siste 16.

Det manglet ikke på sjanser!

Inter Milan-spissen kom inn ved pause under Belgias målløse uavgjorte mål med Kroatia, men klarte ikke å score til tross for at han hadde fem skudd inkludert flere fra kloss hold med opplagte 100% sjanser.

Les: Spansk media: Real Madrid går for en av Klopps nye favoritter

Lukakus sjanser var totalt 1,98xG – for å sette det i perspektiv hadde hele Kroatias lag 0,81, mens de endelige gruppevinnerne Marokko hadde 1,35 i alle tre kampene sine.

VM i Qatar runder av et katastrofalt år for Lukaku, som har vært skadet i mesteparten av sesongen. Hans siste start for Inter Milan var i august. 29-åringen er for tiden utlånt til Serie A fra Chelsea. Lukakus tannløse oppvisning og sesong har ikke gjort noe for å overbevise Inter om å forlenge oppholdet i klubben.

Chelsea har ingen interesse i å bringe Lukaku tilbake til Stamford Bridge, siden spissen har brent alle broer i klubben bare måneder etter at de betalte 99,5 millioner pund for ham i fjor sommer.

Lukaku har kun scoret ni mål på sine siste 30 ligakamper for både Inter Milan og Chelsea, og nedgangen i formen hans, kombinert med hans kondisjonsproblemer og fiasko på den globale scenen vil mest sannsynlig sette han i en «limbo situasjon».

Les: Går for Fernandez – hvis Bellingham overgangen strander

Lukaku-missene markerer slutten for Martinez og Belgia
Da Marokko slo Canada og til topps i Gruppe F, trengte Belgia en seier over Kroatia for å nå knockout-stadiet i verdenscupen, men laget til Roberto Martinez røk ut av turneringen med knapt et klynk.

Resultatet førte til at landslagssjef Martinez etter seks år sa opp jobben med følgende kommentar: «Det var min siste kamp». Tapet betyr trolig slutten for det som omtales som «Belgias gylne generasjon» – de male heltene begynner å bli nettopp det! – gamle.

Dessuten!.. – Rapporter gjennom hele turneringen antydet at slike som Kevin de Bruyne, Thibaut Courtois og Jan Vertonghen har anstrengte forhold i mange retninger. Uroen var tydelig, alle kunne se mangelen på kjemi på banen.

Belgia scoret bare ett mål hele turneringen, i åpningskampen mot Canada, en kamp der de var nest best og og vant ufortjent.

Martinez forårsaket frustrasjon, og potensielt sin egen undergang, ved å velge å stille med høyt spillere som Lukaku og Eden Hazard som ikke har levert på lenge fremfor formsterke stjerner som Leandro Trossard og Youri Tielemans.

Belgia har vært i topp to av FIFA-rankingen de siste fem årene, men troppen deres som den femte eldste av alle lagene i Qatar. – En epoke er over, uten at en ny ser ut til å komme med det første.