Stilnet kritikerne med å skrive Premier League-historie, så full stans. (foto: Manchester United)

I februar ble Højlund yngste spiller i Premier League-historien med scoringer i seks kamper på rad. Dette smakte ekstremt godt for den unge dansken som var hyllet av Erik ten Hag som «spissen som skal score mål for Man United». For Ten Hag var det mye som stemte i denne perioden da det løsnet for 21-åringen. Så forsvant spissen med skade, returnerte og dansken og United har samtidig slitt (unntaket Liverpool-kampen i FA Cupen).

Erling Haaland får pes av Roy Keane og det som er av engelsk og internasjonal media hvis han går av gressmatta uten scoring. Ifølge TNT Sports har Rasmus Højlund gått av banen de siste fem kampene på banen med totalt ett (!) skudd mot mål.

LES: Solskjær sikkert sjeleglad han takket nei til denne jobben

Hos Pep Guardiola og City er det alltid andre spillere som tar over ansvaret for å sette scoringene, men når Højlund ikke utgjør noen fare foran motstandernes mål, da har det vist seg å være blytungt for Man United.

Fra glimrende til helt anonym. Vi kaller det «mysteriet Højlund», men burde kanskje beskrive det som «mysteriet Man United».

Alt du trenger å vite: Manchester United – Newcastle

ENGELSKE KLUBBER: United-legende liker ikke at klubben har blitt «bølla» i Premier League