President Joan Laporta og manager Xavi Hernandez

Tilbake i slutten av januar sa Xavi Hernandez han ville trekke seg som manager i Barcelona etter et forsmedelige 5-3-tap mot Villarreal på Estadio Olimpico Lluis Companys.

På pressekonferansen etter kampen sa den tidligere spanske midtbanespilleren: «Jeg vil kunngjøre at 30. juni vil jeg ikke lenger fortsette som trener i Barça. Jeg tror situasjonen må endre kurs, og som en «culer» (fan som mener klubben er større enn personen) kan jeg ikke lenger fortsette som trener i Barça og la den nåværende situasjonen fortsette.»

Les: Tidligere Liverpool spiller kom med sjokkerende beskjed direkte på live TV

Nå kommer det rapporter om at Xavi Hernandez kan komme med et sjokk som er nesten lite stort som da han annonserte han ville dra fra Barcelona.

Xavi «klar til å bli i Barcelona», men klubben må bli enige om to av hans ønsker!

Ryktene har svirret om hvem som kan ta over etter Xavi, men i det siste har det vært stille. – Kan være at det har vært mye fokus på hvem som overtar etter Jürgen Klopp i Liverpool og Thomas Tuchel i Bayern München.

Nå er Barcelona nummer to i La Liga og har én fot i Champions League-semifinalen etter en imponerende 3-2-seier borte mot Paris Saint-Germain onsdag. (På tirsdag er det klart for returkampen)

Og Fernando Polo fra Mundo Deportivo rapporterer at Xavi ennå kan bli på Blaugrana. President Joan Laporta og sportsdirektør Deco ønsker desperat Xavi skal gjøre om sin avgjørelse og bli i klubben. Det har vist seg at avgjørelsen hans avhenger av to viktige krav.

For det første vil han ha forsikringer om at det ikke vil være en høyprofilert avgang fra troppen hans uten godkjennelse – selv med klubbens veldokumenterte økonomiske problemer.

Les: Solskjær sikkert sjeleglad han takket nei til denne jobben

I tillegg skal Xavi ønske seg «betydelige» nye tillegg for å styrke troppen hans i fremtiden. Slike som Martin Zubimendi, Joshua Kimmich og Bernardo Silva har alle blitt utpekt som potensielle sommermål.

Laporta har ikke lagt skjul på at han prøver å overtale Xavi til å bli værende og håper på å få ønsket sitt.

Han snakket til samme publikasjon og sa: «Jeg sa til ham: vi respekterer det faktum at du er her til slutten av sesongen. Det er din avgjørelse.

«Vi har det bra, vi blir bedre og bedre. Se, siden han har sagt det, har han vunnet igjen og vi blunker til hverandre som for å si at noe kan skje her. Det går slik, det går bedre [enn før] og målene er nådd».

Les på F7: Familien nekter å gi hjernen til podcaster og berømt Bronco sjåfør O.J Simpson til forskning