I Messis fravær er det en ny leder. (foto: barcelona, twitter)

Hver eneste sommer kommer spørsmålet om hvor mye skal vi legge i testkampene. Vinnerne bruker det gjerne til å vise at de er på riktig vei, for taperne er det bare en test.

Når Barcelona skal opp mot Stuttgart, forrige sesongs 9. beste klubb i Bundesliga, blir det noe mer enn treningskamp. Resultatet skal gi en indikasjon hvor klubben befinner seg i det internasjonale landskapet.

Les: Gjett hvor mange touch Olivier Giroud trengte for å score sitt første AC Milan-mål

Bayern München gikk på en skikkelig skrell mot Napoli (les: Au da, Nagelsmann), Barcelona viste Stuttgart på lørdag at noe yrende er på gang hos Koeman og gjengen.

Memphis Depay. Det siste året ble nederlenderen uten stans linket til Barcelona-overgang, så når det først har skjedd, er det rimelig mye spenning involvert til hvordan den heltatoverte løven fungerer i Barca-rekkene.

Fortsatt «bare» en testkamp, men Depay´s scoring mot Stuttgart var alt annet enn en test.

Les: Bayer Leverkusen trengte seg inn i La Masia og signerer ultratalentet Iker Bravo

Antoine Griezmann, Memphis Depay og Frenkie de Jong var alle med fra start. Det var den nederlandske duoen som sto for kampens største godbit. Fra midten av banen la De Jong en ball i dybden til Depay, som lobbet elegant over en forsvarsspiller før det smalt skikkelig til 1-0 scoring.

Depay skapte skikkelig trøbbel for Stuttgart-forsvaret og driblet seg senere fri, la en ball med hælen til Griezmann, som sendte den videre til 18-åringen Yusuf Demier til 2-0.

Da Riqui Puig brukte begge stolpene til å legge på til 3-0 i andre omgang, var det store glis på Barcelona-benken.

Hvis noen skulle være i tvil om at Memphis Depay er ekte Barca-vare – slutt å tvil.

Les: ESPN: 9 Manchester United spillere foruten Paul Pogba til salgs