Dette er Bielsa fornøyd. (foto: leeds, twitter)

Bielsa forlot Leeds på en trist og hastig måte etter å ha bygd grunnmuren til klubben som viste seg å være solid nok til opprykk og en solid førstesesong i Premier League med 9. plass. Forrige sesong gikk det meste galt, timingen for å hente inn Jesse Marsch (som nettopp hadde fått fyken hos RB Leizpig) kom i vinter. Marsch reddet plassen i øverste divisjon, noe vi mener Biesla glatt hadde fått til hvis Leeds hadde beholdt ham i jobben ut sesongen.

Men det får vi aldri vite. Det som er sikkert, er at Bielsa fortsatt har en ekstemt høy stjerne hos klubb, supportere og ikke minst spillere. Kalvin Phillips har tatt det store steget, først til det engelske landslaget, så til de regjerende Premier League-mesterne. Spilleren selv gir Bielsa æren for at han har lykkes på denne måten.

LES: Chelsea sikter seg inn på midtstopper hos Premier League-rival

Raphinha har en tilsvarende historie. Den brasilanske landslagsspilleren ble hentet av Bielsa fra Rennes i 2020, to år senere spiller han for Barcelona – og hamret inn den matchvinnende scoringen i test-El Clasico i USA.

-Han er en manager som har hjulpet meg mye, helt siden jeg kom til Leeds. Han krevde alltid mer av deg, og kun det beste var godt nok. Han hjalp meg med å komme på landslaget, og han hjalp meg med å komme til Barcelona. Hvis det ikke var for ham, hadde jeg nok aldri endt hos Barcelona, sier Raphina til Mundo Deportivo.

LES: Nordi Mukiele ferdig hos RB Leipzig – nå venter spill med de STORE stjernene

Mens Raphina og Phillips dundrer på for to av verdens største klubber, venter vi fortsatt på at Marcelo Bielsa returnerer til fotballsirkuset. Én ting er sikkert, Bielsa vil aldri bli glemt på Elland Road eller av spillerne hans.

LES: L’ Equipe: Kasper Schmeichel enig med ny klubb