Har ikke bare hatt nedturer de siste årene. (foto: roma, twitter)

Etter noen opprivende tap for «fotballmyggen» Bodø/Glimt, har Jose Mourinho lykkes godt i sin første sesong som boss i Den Evige Stad. Med to skikkelige nedturer hos United og Tottenham, spesielt oppholdet i London der han ble snytt for FA Cupfinalen han hadde ledet klubben til, kunne ikke «The Special One» miste ansikt en tredje gang. Nå er noe av statusen igjen i ferd med å bli opprettet.

Før Torino-kampen i Serie A, 20. mai ser det ut som det blir Europaliga-billett, 25. mai venter Feyenoord i Conference League-finalen, en kamp Mourinho har betegnet som «vår Champions League-finale». Dette betyr at Mourinho med kontrakt til 2024 er godt etablert hos Roma, på vei inn i andre sesong.

Les: Mark van Bommel skviser ut dansk suksesstrener

Da senker vel roen seg i Roma.

Ifølge Marca jobbes det for å gi Mourinho an offer he can’t refuse. Penger har portugiseren nok av, men etter å ha følt seg snytt på overgangsmarkedet både hos Manchester United og Tottenham, vil gjør-det-du-trenger-budsjett være et tilbud Mourinho definitivt vil ha problemer med å si nei til.

Marca hevder Newcastles nye eiere er klar for å betale ut Eddie Howe for å gi plass til Mourinho i sommer hvis han sier «yes, please». Howe har sikret overlevelse i Premier League og vel så det (2-0 seier mot Arsenal på 16. mai!), men Mourinho gjør signering av internasjonale stjerner adskillig lettere. Portugiseren har en drøss av spillere rundt om i toppklubbene som flytter, selv til Nord-England, hvis de får telefon fra «The Special One» med ubegrensede ressurser.

Aner vi en Mourinho-retur til balløya? Han gir uansett ikke fra seg Champions League-spill hvis han lar seg kjøpe ut av Roma.

Les: Kicker: Bayern München har funnet Lewandowski-erstatter i Bundesliga