Ilkay Gundogan

Det var Jürgen Klopp som tilbake i 2011 oppdaget Ilkay Gundogan i FC Nürnberg og hentet han til Borussia Dortmund. Det ble noen særdeles gode år i Bundesliga før Pep Guardiola som rimelig nyansatt Manchester City manager gjorde midtbanespilleren til sin første signering for de lyseblå.

Manchester City har bestemt seg for å finansiere deler av et ekspansivt sommermarked ved å selge Ilkay Gundogan mens det fortsatt er tid igjen av kontrakten. – Pep Guardiolas første signering er bedt om å finne en ny klubb.

Les: Mark van Bommel skviser ut dansk suksesstrener

Daily Mail som melder at Ilkay Gundogan sin kontrakt som løper til sommeren 2023 ikke vil fornyes. – Det blir dessuten ganske så trangt i førsteelleveren også neste sesong. Gundogan nøt sin beste sesong i Manchester til dags dato i fjor med 13 ligamål og 17 i alle konkurranser.

Imidlertid har det foretrukne paret på begge sider av Rodri vært Kevin de Bruyne og Bernardo Silva denne sesongen. Og til tross for 20 ligastarter, for Gundogan er ikke det nok.

Manchester City kan ikke gi disse garantiene gitt kaliberet til spilleren foran ham. Som sådan har han blitt fortalt at han er «fri til å finne en ny klubb», selv om det er understreket at den truende splittelsen er vennskapelig.

Artikkelens forfatter, Mike Keegan, tvitret Gundogan ble sett ta et privatfly til Madrid på mandag. Selv om det bare er spekulasjoner for øyeblikket, forsøkte Real Madrid å signere ham mens han var i Borussia Dortmund tidligere.

Les: Kicker: Bayern München har funnet Lewandowski-erstatter i Bundesliga

The Telegraph rapporterte nylig at Guardiola håper å signere en ny midtbanespiller i toppklasse denne sommeren. Gundogan-nyhetene forklarer nå hvorfor.