Startet solid, men fikk kjenne på Wolfsburgs utålmodighet. (foto: wolsburg, twitter)

Det er ingenting å utsette på karrieren til nederlenderen med det kule navnet. PSV, Barcelona, Bayern München og Milan, i tillegg til å bære den oranje drakta. Det var spesielt i Bundesliga den defensive midtbanespilleren hadde sin største suksess. Det var derfor knyttet store forventninger til returen som hovedtrener for Wolfsburg i 2021.

Før dette var det tilsvarende store forventninger da van Bommel returnerte til gamleklubben PSV som trener i 2018. Men den tidligere assistenttreneren for landslagene til Saudi Arabia og Australia får liksom ikke helt gjennombruddet som hovedtrener. Hos PSV ble det sparken halvannet år etter ansettelsen, da PSV halvveis i sesongen var nede på fjerdeplass og tapte mot Feyenoord (krise!), hos Wolfsburg gikk det enda traurigere. Etter tretten kamper som trener i Bundesliga, ligaen han som spiller var med på å kontrollere med Bayern i en årrekke, var det igjen sparken.

Les: Kicker: Bayern München har funnet Lewandowski-erstatter i Bundesliga

Vi var derfor spente på neste trekk til 45-åringen.

Nå kommer det. Nederlenderen har vært linket til Genk, men er ifølge de Telegraaf i pole position til jobben som hovedtrener for belgiske Antwerp. Den tidligere FC Midtjylland-treneren Brian Priske har tydeligvis gjort sitt hos den belgiske klubben.

Priske mener selv han fortjener å beholde jobben.

-Jeg forholder meg til å passe jobben min, som jeg føler jeg har gjort på det aller beste vis ved blant annet å kvalifisere oss til Europa League, samt playoff 1 i ligaen, med høyeste poengsnitt siden klubben kom tilbake til øverste divisjon og som var det overordnede målet for sesongen, sier Priske til bold.dk.

Les: Wunderkind Florian Wirtz på bedringens vei, men Leverkusen får neppe utnyttet den ekstreme målteften på lenge

Tydeligvis ikke nok for Antwerp. Både De Telegraaf og belgiske Het Nieuwsblad hevder Antwerp er tett på å signere van Bommel på en toårsavtale og sende Priske på porten.

For van Bommel blir dette fra toppen av Eredivisie til øverste sjiktet av Bundesliga til belgisk liga. Høres ut som et riktig skritt tilbake for van Bommel. Likevel, når han ser hvordan Priskes suksess ble belønnet, da bør nederlenderen forvente oppsigelse ved minste svakhetstegn.

Les: Levy lover Conte å bruke penger – vil ha tre nye stjerner