(foto: uniited, twitter)

Manchester United gikk inn i Villareal-kampen med tre sure tap på rad bak seg. For under et halvt år siden snøt Unai Emery Solskjær for hans første trofé da Villareal sendte United tilbake til England uten Europaliga-tittelen. Ikke akkurat de beste forutsetningene før onsdagens kamp.

Men så var det Cristiano Ronaldo. Tidligere denne uken skrev vi om hvordan Ronaldo har knekket Villareal-koden. Forrige runde for United sto portugiseren uten seier og scoring i de fire møtene med Villareal (2005, 2008). Så kom overgangen til Real Madrid med 13 scoringer og 5 assists på 15 kamper mot Villareal.

I onsdagens Champions League-kamp var det nettopp «kodeknekker» Ronaldo som kom inn og reddet kvelden.

Med skader og karantene på Wan-Bissaka måtte Manchester United stille til start med en forsvarsrekke bestående av Diogo Dalot, Lindelöf, Varane og Alex Telles. Ikke akkurat drømmefireren til United-supporterne, men Solskjær hadde i forkant lovet at bredden i troppen er god nok til å takle en situasjon med tre nøkkelspillere ute.

Rafael Benitez og Everton-spillerne satt utvilsomt og fulgte med på hvilke svakheter som dukket opp hos United før lørdagens Premier League-kamp.

Det ble ingen vakker kamp for United, og forsvaret og David de Gea fikk kjørt seg skikkelig. United-supporterne pustet lettet ut da hjemmelaget kunne gå til pause uten baklengs.

Etter pause lyktes Villareal med å bryte gjennom muren til scoring, og engelske journalister hadde allerede begynt på nå får Solskjær hvertfall sparken-artikkelen.

Så gjorde Bruno Fernandes jobben sin etter en times spill: Et frispark ble elegant løftet over til Luke Shaw-erstatter Telles, som sendte ballen videre i mål til den befriende utligningen.

Telles I full balanse. (foto: united, twitter)

Kampen passerte nitti minutter, og de engelske journalistene hadde garantert hamret inn overskrift á la: Nok et nederlag på Old Trafford for Solskjær!

Men de hadde glemt kodeknekker Ronaldo. Fem minutter på overtid dukket en til nå usynlig CR7 opp og sørget for den fantastiske 2-1 scoring.

Full ekstase i rødt, og en gjeng med journalister som jobbet hektisk med å skrive om artikkelen sin. Det var ikke vakkert, men effektivt. Med Ronaldo har United nå våpenet på topp som redder dagen. Rafael Benitez er advart.

OPPDATERT: Benitez og Solskjær delte poengene med scoringer av Townsend og Martial.