Rasmus Højlund (Bilde Insta)

De siste dagene ble det klart at Danmark har hentet seg inn etter et litt skuffende VM sluttspill i Qatar og hostet opp et lag som ikke bare lett kvalifiserer seg til EM, men også er seriøse utfordrere til edle medaljer. Landslagssjef Kasper Hjulmand stilte med to spisse i EM-Kvalifiseringskampen mot Finland! Martin Braithwaite og Rasmus Højlund som denne sesongen har tatt fullstendig av.

Den 20 år gamle spissen kom i fjor sommer fra en forholdsvis anonym tilværelse i den østeriske klubben Sturm Graz til den italienske klubben Atalanta. – Etter en litt forsiktig start har han virkelig funnet seg til rette. Mot slutten av siste kamp i Serie A før landslagspausen kom Rasmus Højlund inn på 1 – 1 mot Empoli og etter å ha vært på banen i hele syv minutter satte han inn vinnermålet.

Les: Hele syv spillere står på Arsenal sin ut-liste

Ekstrabladet melder at Manchester United etter kampen mot Finland mener de har funnet den perfekte spissen som endelig kan fylle rollen til Cristiano Ronaldo. Rasmus Højlund har scoret syv mål i Serie A denne sesongen og hat trick for Danmark mot Finland i EM-kvalifiseringen.

Transfermarkt har stortalentet en markedsverdi på 35 millioner euro, men det var oppdatert 21.mars noen dager før landskampen. – Skal vi tippe må Manchester United trolig bla opp litt mer enn en halv milliard. – Mye penger, men langt mindre enn alle andre alternativer. Faktisk er det så «billig» at sjefene på Old Trafford ikke vil vente å se hva som skjer med Harry Kane og Victor Osimhen for å gå etter spilleren som har seriøse Haaland vibber.

Les: Kommer bud fra Premier League Barcelona ikke kan avslå

Atalanta-manager Gian Piero Gasperini sammenlignet Højlund med Erling Braut Haaland forrige måned, og mener han har mange av de samme kvalitetene. – Vi må si oss enige, den tidligere FC København spilleren var en som Norges landslagssjef Ståle Solbakken pekte på som et unik talent mens han var manager i det danske hovedstadslaget.

Les på F7: Gode nyheter til deg som elsker kaffe