Que?! (foto: Barcelona)

Xavi er på stø kurs mot første La Liga-tittel som trener. For Barcelona den første siden 2018/19-sesongen. Dette overskygger den altfor tidlige exiten i Champions League/Europaligaen. Sportslig sett er Barcelona endelig tilbake på rett kurs.

Sender Xavi Real Madrid ut av Copa del Rey (1-0 ledelse etter første semifinale) og tar også dette trofeet, kan Barcelona-gjengen virkelig klappe hverandre på skulderen. Det er likevel mørke skygger som henger over Camp Nou frem mot sommeren.

LES: Tilbyr talent pluss penger i konkurranse med Juventus, AC Milan og Roma

Tvangskutt av kostnader i kombinasjon med salg av innbringende spillere må til for å blidgjøre La Liga, samtidig etterforskes klubben av spanske myndigheter og UEFA for korrupsjon, som i ytterste konsekvens kan bety utestengelse fra Champions League.

I Barca-troppen har spillere begynt å forberede seg på at alt settes på hodet når det åpnes for sommerens overgangsmarkedet. Ifølge spanske Sport har agenten til Andreas Christensen jobbet aktivt for å være klar på vegne av klienten sin.

LES: Varane kommer med advarsel – som garantert blir ignorert

Barcelona har i utgangspunktet ingen ønsker om å selge den danske midtstopperen, men er i en posisjon der store bud ikke kan avslås. Christensen kom forrige sommer på free transfer, Ifølge Sport har danskens agent Ilhan Gündogan i et møte med Barca-direktør Mateu Alemany gitt beskjed om at det kommer et bud fra Premier League som «vil være umulig å avslå».

LES OGSÅ: Ingen har betalt mer enn Chelsea i fallskjermer! Her er topp ti listen i verden

Da venter vi spente på hvilke PL-klubb som bare må ha Christensen før neste sesong. Storklubbene kommer ikke til å la gå fra seg muligheten med Barcelona i økonomisk knestående.