Harrison Parker

Det er ikke så ofte det går spillere mellom den røde og lyseblå delen av Manchester på senior-nivå, siste var Carlos Tevez som for nesten 15 år siden gikk fra Manchester United til Manchester City. – Var et låneopphold i West Ham imellom.

På ungdomsnivå er det langt mer vanlig. United signerte Charlie McNeill fra City for £750 000 etter at han scoret over 600 mål i på ungdomslagene og de hentet nylig Darren Fletchers tvillingsønner, Jack og Tyler, i en dobbeltavtale. Charlie McNeill er på utlån hos Stevenage FC i League One.

Les: Football-Insider: Får to avgjørende forsterkninger i januar

Den siste spilleren som har gått fra den ene siden av Manchester til den andre er den 16 år gamle midtstopperen Harrison Parker.

I sommer har Guardiola brukt 242 millioner euro på å hente inn fire nye spillere, Gvardiol tok største del av budsjettkaka, så Matheus Nunes, Jeremy Doku og Kovaic. Nå er en spesielt viktig signering for City på plass. 17-åringen Harrison Parker valgte bort kontraktsforlengelse hos byrival United for å trekke på seg den lyseblå drakta.

Parker som også har vært på Arsenal-akademiet, stilte en gang for de røde djevlene i U-18 Premier League forrige sesong.

Det har vært på gang de siste månedene, på tirsdag kom bildet med signeringsbekreftelsen. Et bilde som får det til å brumme i United-leiren. – Det har blitt rapportert at United var så desperate etter å beholde ham at de tilbød ham maksimal lønn for en ungdomsspiller.

Parker avslo tilbudet til fordel for å flytte på tvers av byen og vil nå fortsette utviklingen ved City Football Academy, hvor slike som Phil Foden og Rico Lewis har kommet gjennom.

Parker ble sett på som et ekstremt midtstoppertalent hos United, ifølge overgangsjournalist Romano slo City fire klubber i kampen om signeringen av Parker, på tross av at United tilbød Parker den største ungdomsdealen for at han skulle bli.

Parker blir beskrevet som en av de største unge forsvarstalentene i engelsk fotball, for City er dette en solid signering i tillegg til godfølelsen med å ha snytt byrivalen for et av sine egne supertalenter.

Les på Popidol: Ozzy Osbourne gjør seg klar for et stort comeback