Louis van Gaal

Etter Erik ten Hag forlot den nederlanske storklubben for Manchestter United har det gått nedover for dem begge. Ajax er i en krise og er ikke øverst på tabellen i Eredivisie som de pleier.

De trenger all den hjelpen de kan få og nå har de hentet inn Louis van Gaal som har levert for klubben før.

Louis van Gaal vil fungere som klangbunn for klubbens styre fremover. «Jeg vil hjelpe Ajax» sier han på klubbens hjemmeside.

Les: Forhandler med Frank Lampard akkurat nå

Ajax har hatt en tøff start på sesongen og ligger på 15. plass med fem poeng etter fem runder i Eredivisie. Nylig, samtidig, ble Ajax sitt møte med Feyenoord avlyst etter skandaløse scener – og like etterpå fikk fotballdirektør Sven Mislintat sparken.

Nå melder Ajax at klubben henter inn manager Louis van Gaal som ny klangbunn for styret angående fotballtekniske spørsmål. Han vil gi nødvendige råd til ulike styrevedtak fremover.

«Jeg vil hjelpe Ajax. Jeg tilbringer for tiden en stor del av livet mitt i Portugal, og dette kan kombineres med en rolle som ekstern rådgiver. Jeg er villig til å tilby min fotballkunnskap til forstanderskapet, spesielt når Leo van Wijk og Michael van Praag også kommer inn. Vi må finne den sportslige veien tilbake til toppen, og det må vi alle bidra til»

Les: Arsenal kan avslutte en syv år lang jakt på Premier League-stjerne både Arsene Wenger og Mikel Arteta ønsket

Van Gaal har en vellykket karriere som manager, da han ledet det nederlandske landslaget i flere forskjellige runder. Han har vært manager for Ajax, Barcelona, ​​​​Bayern München og Manchester United. Med Ajax vant han tre ligatitler og en Champions League-tittel.