Louis van Gaal snakker med Sky før EM

Alle som har møtt noen fra Nederland eller har sett Ted Lasso vet at nederlendere ikke legger papp imellom når de skal kritisere noe eller noen. – Så også for tidligere Manchester United manager Louis van Gaal som for tiden forbereder EM med den nederlandske landslagstroppen.

Manchester United skal nå ta en gjennomgang av sesongen, som var den dårligste i Premier Leagues historie med en 8.plass. – Det som var en opplagt sparking av manager Erik ten Hag ble ørlite mindre opplagt etter de vant FA-Cupen.

Les: Graham Potter og Ole Gunnar Solskjær aktuell for samme Premier League klubb

Sir Jim Ratcliffe har gjort flere endringer utenfor banen, i ledelse og på styrerommet. I løpet av kort tid vil det bli endringer også på trenersiden.

Luis van Gaal har imidlertid insistert på at Erik ten Hag bør forbli ved roret på Old Trafford, til tross for en skuffende sesong. Van Gaal, som ble avskjediget som United-manager tilbake i 2016 en dag etter å ha vunnet FA-cupen, sa til Sky Sports: «Ja, selvfølgelig (bør få mer tid).

«Men jeg trengte også mer tid på den tiden. Jeg vant også FA-cupen og før meg 20 år har ingen (i United) vunnet FA-cupen.

«Nå vinner Erik FA-cupen og det første året også (kvalifisert til) Champions League, så jeg tror ikke du trenger å sparke ham. Han trenger mer tid.

«Men jeg kan også være mer kritisk. Han har ikke gjort ting fantastisk. Du kan reise mye kritikk, men han har også vist at han er en god manager.

Les på Engelske klubber: Michael Saul Dell verdens tiende rikeste mann vil kjøpe Premier League klubb

I sin første sesong på Old Trafford ledet Ten Hag United til en tredjeplass i Premier League, og klubben vant Carabao Cup, deres første sølvtøy på seks år.

«Ja selvfølgelig skulle han bli, men jeg trengte også mer tid» 🤔

Tidligere Manchester United-manager Louis van Gaal sier Erik ten Hag ikke har «gjort ting fantastisk», men bør forbli som sjef 🔴

Den turbulente sesongen førte til at de endte på åttende plass på tabellen. – Og røk ut i gruppespillet i Champions League som det dårligste engelske laget noensinne.