Feirer opprykk til Bundesliga

Dagen før siste runde i Premier League bekrefter Brighton at manager Roberto De Zerbi er ferdig etter halvannet år i jobben. – Alle trodde det var fordi han ville overta den ledige managerjobben i Bayern München, men det skjedde ikke. Så trodde de fleste han ville overta etter Mauricio Pochettino i Chelsea, men det skjedde heller ikke.

Bayern München har overraskende signert Vincent Kompany som rykket ned fra Premier League med Burnley og Chelsea har signert den tidligere Pep Guardiola assistenten i Manchester City, Enzo Maresca som løftet Leicester opp til Premier League etter å ha vunnet Championship.

Les: Manchester United-spiller blokkerer gjenforening med Mourinho

Det siste om Roberto De Zerbi er at han ser for seg en retur til hjemlandet Italia, hvor han skal være aktuell for flere klubber. Uansett en ny manager nå på plass. De siste dagene har The Guardian uttalt at Malmö FFs gulltrener Henrik Rydström sammen med Graham Potter er høyaktuell for å erstatte ham.

Rydström var en av tre hovedkandidater sammen med Graham Potter – som for tiden ser ut til å vente på at landslagssjefsjobben til Gareth Southgate skal bli ledig – og St. Paulis manager Fabian Hürzeler.

Omtalen fra Bild er ikke snau! «Genial, moderne og effektiv» – Neste generasjon supermanager!!

Ifølge Sky Sports Germany er Seagulls i praksis enige med Fabian Hurzeler, som har stått ved roret i St Pauli de siste 18 månedene. Det antas at Hurzeler muntlig har gått med på å ta over som manager for Premier League klubben etter å ha ledet St. Pauli tilbake Bundesliga.

Piratklubben synes å ha grodd fast i 2.Bundesliga, helt siden de rykket ned fra Bundesliga sesongen 2011/2012 har en retur virket usannsynlig. – Faktisk har de vært nærmere nedrykk enn en retur til toppen av tysk fotball i flere sesonger.

Les: De vanvittige summene bak Mbappes Real Madrid-overgang

Den 22 desember 2022 annonserte St.Pauli et svært overraskende valg av ny manager, den tysk, sveitsiske assistenten Fabian Hürzeler født i Houston, Texas. – Han hadde vært midtlertidig manager i noen få dager mens det var kamppause.

Goal skriver at Brightons beslutning om å ta Hurzeler om bord reflekterer en dristig visjon for klubbens fremtid. Hans evne til å forvandle St Pauli fra nedrykksstridende til ligamestere i 2. Bundesliga har ikke gått ubemerket hen.

Les på Engelske klubber: Michael Saul Dell verdens tiende rikeste mann vil kjøpe Premier League klubb

Sky Sports Germany at Brighton hadde kommet til enighet med Hürzeler. Det eneste som gjenstår er at Brighton og St Pauli kommer til enighet. Hvis klubbene gjør det, ligger alt til rette for at Hürzeler kan bli tidenes yngste Premier League-trener, 31 år gammel (født i 1993).

Dermed peker det meste også mot at det ikke blir noen Premier League for Rydström. I hvert fall ikke denne gangen.