Mester Klopp bet bedre enn noen at mye kan planlegges på en kamparena, men ikke i nærheten alt. (foto: liverpool, twitter)

Hvilken klubb er favoritt til å vinne Premier League denne sesongen? Det har en PC forsøkt å regne ut. Fredag sparkes endelig Premier League-sesongen i gang igjen med Crystal Palace mot Arsenal. der 20 klubber skal forsøke å nå sine hårete mål.

Sist sesong vant Manchester City tittelen i siste spillerunde, og det tyder på at det blir en tett duell med Liverpool også denne sesongen. The Analyst som er super pc-en til Opta Stats har gjennomgått alle former for data og forsøkt å forutse sesongen.

LES: Bekreftet: Sheffield United og Sander Berge har på plass et av de største talentene i England

Her har The Analyst blant annet sett nærmere på tittelsjansene hos klubbene. Det er ingen tvil om at det er Liverpool og Manchester City som er de to store favorittene.

Liverpool er den største favoritten med 49,72 prosent sjanse for å løfte trofeet, mens Manchester City har 47,03 prosent sjanse. Jevnt med andre ord.

Den tredje favoritten er Tottenham med 1,81 prosent sjanse, og Chelsea har 1,10 prosent sjanse.

Manchester United og Arsenal har henholdsvis 0,18 og 0,13 prosents sjanse for å løfte pokalen. De resterende 0,03 prosent sjansene er det Newcastle som sitter på.

The Analyst, Opta Stats

LES: Tok helt av da Kasper Schmeichel entret scenen i Nice

Da skal det «bare» spilles 38 kamper før Jürgen Klopp kan løfte Premier League-trofeet… For de som har fulgt verdens tøffeste liga noen tiår, skjønner man at statistikk og sannsynlighetsberegninger betyr null og niks når dommeren blåser i gang for PL-kamp. That’s why we love the game!