Viktig avgjørelse må tas før januar. (foto: liverpool, twitter)

Vi har fått mye kjeft de siste sesongene når vi har kalt Manchester United for en av verdens største klubber. Forrige fredag kom Forbes med lista som gir oss backing for å kalle klubben uten titler fortsatt større enn erkerivalen Liverpool.

Jürgen Klopp har ledet Liverpool inn i en ny storhetstid, samtidig som kollegaene i den røde delen av Manchester har kavet rundt på jakt etter å «finne seg sjæl» og titteltaktene igjen. Likevel, på Forbes sin liste over de mest verdifulle klubbene står Man United på 3., Liverpool på 4. plass.

Verdien til Red Devils er regnet til 3.9 milliarder pund, Merseyside-klubben til 100 millioner pund mindre. Liverpool har økt omsetningen ni prosent de to siste årene, United ti prosent.

LES: Det ble brukt 45 milliarder i sommer, men disse ti kom gratis

Ikke helt enkelt å forstå hvordan en klubb med virkelig sportslig suksess de siste årene og enorme inntekter fra suksess i Champions League og Premier League ikke passerer en klubb som halter så til de grader sportslig.

Finananseksperten Kieran Maguire forklarer.

-Det ser rart ut at Liverpools vekst er tregere enn Uniteds. Likevel, det representerer det faktum at i moderne fotball er det mer interesse for spillere og overganger enn fotballen i seg selv, begynner Maguire til Football-Insider.

LES: Får garantert en interessant rapport fra Tottenham-speideren

-Da United signerte Ronaldo, genererte det en stor verdi i markedet. Det samme da United var veldig aktive i markedet for å signere spillere som Sancho, fortsetter finansduden.

-Liverpool foretrekker å gjøre jobben på banen. Strategien deres er at hvis de vinner titler, vil dette generere større verdier og vekst i det lange løp, sier Maguire.

Finanseksperten legger til at ut fra et strategisk perspektiv er sannsynligheten større for at Liverpool vil lykkes i det lange løp med sin strategi og passere Man United.

Men viser det seg at Erik Ten Hag får trofeene busset til den røde delen av Manchester, da vil neppe dette verdimessige styrkeforholdet endres.

LES OGSÅ: Speidere fra 5 Premier League-giganter digget det de så