Paul Pogba

Fotballklubber i Europa var ikke snauere enn at de brukte 4,5 milliarder euro i overgangsmarkedet i sommer. – Her er de ti mest verdifulle (i følge Transfermarkt) som kom gratis. – En overgang kan også være fra en klubb til samme klubb, hvis kontrakten er godt ut på dato. Hvis Christian Eriksen i sommer hadde signert en ny kontrakt med Brentford og ikke gått til Manchester United ville det fortsatt vært en overgang.

De 10 mest verdifulle spillere som kom gratis

Den mest iøynefallende var den franske superstjernen Paul Pogba som «endelig» forlot Manchester United til tross for tilbud om en hel vanvittig lønn og som returnerte til Juventus. – Det er andre gang den gamle dame henter Pogba gratis fra Old Trafford, samtidig som salget til Manchester United i sin tid var historiens dyreste. Ironien, hvis det er noen Paul Pogba hever nå bare en fet lønn samtidig som han på nytt er skadet.

Mer heldig var Real Madrid som fikk hente Antonio Rudiger på en gratis overgang.

Les: Speidere fra 5 Premier League-giganter digget det de så

1) Antonio Rudiger (Chelsea til Real Madrid) – €50,6m

En europeisk og verdensmester med Chelsea, den tyske internasjonalen Antonio Rudiger var svært etterspurt da kontrakten hans på Stamford Bridge gikk ut.

Med Chelsea i uro mot slutten av Roman Abramovichs eierskap av klubben, ante Real Madrid en mulighet, og signerte 29-åringen på en fireårskontrakt.

«Ja, jeg hørte misbruket,» reflekterte Rudiger senere i Players’ Tribune. «Men jeg følte også kjærligheten. På slutten av dagen var lyset sterkere enn mørket. For det vil jeg alltid være Chelsea.»

2) Boubacar Kamara (Marseille til Aston Villa) – €47,6m
Litt mindre erfaren enn Rudiger, men også betydelig yngre, Boubacar Kamara var et fantastisk tyveri for Aston Villa.

22-åringen hadde forankret Marseilles midtbane gjennom de siste fire sesongene, noen ganger stedfortreder i sentralforsvaret, og Villa skal ha slått Manchester United i kampen om spillerens signatur, med Steven Gerrards tilstedeværelse på Villa Park som spiller en betydelig faktor

3) Andreas Christensen (Chelsea til Barcelona) – €42,3
Stakkars Chelsea. Bare en av deres favoritt-tre fra forrige sesong – Thiago Silva – er fortsatt i klubben, med Andreas Christensen sammen med Rudiger og drar til Spania på en fri, i hans tilfelle den motsatte siden av Clasico-skillet med Barcelona.

«Jeg vokste opp med å se Barcelona og Ronaldinho og Deco var favorittspillerne mine,» sa han med litt mer bitre ord til Blues-fansen. «Jeg er så glad, og jeg har ventet lenge på at denne dagen skulle komme.»

4) Franck Kessie (AC Milan til Barcelona) – €41,6
Barcelona tapte mer enn €150 millioner på Robert Lewandowski, Raphinha og Jules Konde i sommer, men Christensen var ikke den eneste spilleren de hentet på en fri, med midtbanespiller Franck Kessie som kom fra AC Milan.

En mektig sentral midtbanespiller, ivorianeren møter hard konkurranse på midtbanen, med Pedri og Gavi som begge nylig har signert nye kontrakter med 1 milliard euro frigjøringsklausuler, og Frenkie de Jong forlater ikke Manchester United likevel.

5) Randal Kolo Muani (Nantes til Eintracht Frankfurt) – €40,7 millioner
Eintracht Frankfurt løftet Europea League forrige sesong, men i stedet for å sprute ut sine nyfunne penger, var de kloke på sommermarkedet, og plukket opp en av Europas mest lovende angripere i Randal Kolo Muani.

Fortsatt bare 22 år gammel kan Kolo Muani innta en rekke posisjoner i den siste tredjedelen, og hans neste skritt vil være å bryte seg inn i hele Frankrike-laget som har vunnet U21- og olympiske landskamper så langt.

6) Niklas Sule (Bayern München til Borussia Dortmund) – €35,5m

7) Ousmane Dembele (Barcelona til Barcelona) – €35,2m

8) Paul Pogba (Manchester United til Juventus) – €31,6m

9) Paulo Dybala (Juventus til Roma) – €28,4m

10) Kasper Schmeichel (Leicester til Nice) – €26,4