Mannen i lyseblått skal holdes unna ballen. (foto: city, twitter)

Etter Community Shield mellom Liverpool og Manchester City i juli, var det en tafatt Erling Haaland som ble revet i stykker av en takknemlig engelsk presse: Embarressing, Haaland. Da hadde Virgil van Dijk nøytralisert Citys nye superstjerne, 20 scoringer på 12 kamper senere er det ingen som lenger vedkjenner at de var skeptiske til Haalands overgang til verdens tøffeste liga. På søndag møtes den nederlandske midtstopperen og «vår mann» igjen i Battle of the Giants.

Før søndagens kamp mot Manchester City fikk Virgil van Dijk selvfølgelig spørsmålet om hvordan han skal stanse The Hattrick-kid.

LES: Spotify har selvfølgelig kuppet El Clasico

-Det er definitivt ikke lett. Han har vært on fire, du kan ikke si noe annet, begynner en av verdens beste midtstoppere til TV2.

-Jeg husker etter Community Shield at det var mange som hadde avskrevet ham. Jeg husker jeg sa: «Hør, denne karen kommer til å bli mareritt for så mange forsvarsspillere». Han har vist han holder et stabilt nivå, og spesielt på et lag som City der sjansene alltid vil komme, fortsetter Van Dijk.

Så hvordan stanse Haaland?

-Vi må forsøke å stanse ballene fra å komme til ham, forsvare oss på høyeste nivå og spille vårt beste. Det er dette vi alltid må gjøre mot City, på søndag blir det ikke anderledes. Det er definitivt ikke meg mot ham (Haaland). Det er alle oss mot alle dem. Det er omgivelsene som skaper battles, en-mot-en, og sånn. Vi skal stanse dem uavhenging av hvem som er på banen, men vi vet han er quite good, kommer det fra van Dijk.

LES OGSÅ: Neymar risikerer fem års fengsel

Så planen til Van Dijk er å ganske enkelt å sørge for at Haaland så og si aldri får ballen – som i Community Shield. Good luck with that.