(foto: psg, twitter)

Rettssak starter neste uke.

Et brasiliansk investeringsselskap har bedt om at Neymar får fem års fengsel når han står for retten neste uke for anklager om svindel og korrupsjon knyttet til overgangen hans til Barcelona fra Santos i 2013.

DIS, som eide 40 % av rettighetene til spissen på den tiden, hevder at de tapte penger fordi overgangssummen var for lav.

Neymar har avvist anklagene, men tapte en anke i Spanias høyesterett i 2017, noe som førte til at rettssaken ble brakt av spanske påtalemyndigheter.

LES OGSÅ: Manchester United melder seg på i kampen om Premier League-stjerne

Paris St-Germain-spilleren må møte personlig på den første dagen i rettssaken i Barcelona på mandag, sa retten, men det er uklart om han vil bli bedt om å bli i hele høringen som kan vare i to uker.

De andre tiltalte er Neymars foreldre, de to klubbene, tidligere Barcelona-presidenter Josep Maria Bartomeu og Sandro Rosell, og tidligere Santos-president Odilio Rodrigues.

Rosell har også tidligere benektet enhver forseelse.

I en uttalelse hevdet Baker McKenzie, advokatene som representerer Neymar-familien, at spanske domstoler «mangler jurisdiksjon til å straffeforfølge Neymar-familien og deres selskap N&N» fordi handlingene ble begått av brasilianske statsborgere utenfor spansk territorium.

De påpeker også at de påståtte forbrytelsene ikke er straffbare i Brasil.

DIS skaffet seg en prosentandel av Neymars rettigheter da han var 17, i bytte mot 2 millioner euro.

Linket til Tottenham: – Han er på nivå med De Bruyne

Barcelona sa på tidspunktet for Neymars flytting at overgangssummen var 57,1 millioner euro, hvorav 40 millioner euro ble betalt til familien hans.

Investeringsselskapet mottok en andel på 40 % av de resterende 17,1 millioner euro som ble betalt til den brasilianske klubben Santos.

– Neymars rettigheter er ikke solgt til høystbydende, sa DIS-advokat Paulo Nasser på en pressekonferanse i Barcelona torsdag. «Det var klubber som tilbød opptil 60 millioner euro.»

I tillegg til kravet om fem års fengsel for Neymar, ber DIS også om fengselsstraff for Rosell og Bartomeu, og en bot på hele 149 millioner euro.

Spansk påtalemyndighet vil ha to års fengsel for Neymar og betaling av en bot på 10 millioner euro og fem års fengsel for Rosell, pluss en bot på 8,4 millioner euro for Barcelona.

Baker McKenzies uttalelse la til at Neymar-familien er siktet for «korrupsjon mellom privatpersoner» som gjelder «konkurranse av produkter og tjenester mellom selskaper», men Neymar «ikke er en tjeneste eller en vare».

Til slutt la uttalelsen til at overføringen ikke hadde brutt noen Fifa-regler.