Målgarantisten - men ikke for enhver pris. (foto: dortmund, twitter)

Manchester City styrer nå selv utviklingen i Premier League. Tre poeng på topp med én kamp færre spilt har satt Pep Guardiola som ansvarlig i styrhuset. Sørger City for å gjøre jobben selv, er det tredje PL-trofeet på fire år et faktum. Ekstremt sterkt, likevel mangler Guardiola det siste trofeet eierne, spillerne og supporterne venter på.

Og til dette skal City hente bistand fra en ung nordmann. Ryktene rundt Erling Haaland denne sesongen har vært massive. Stort sett alle klubber som har ambisjoner om å vinne Champions League har plan for å overtale 20-åringen med 22 scoringer på 21 kamper denne sesongen.

Les: Barcelona har fått nok et gedigen utfordring

Utkjøpsklausulen gjøres først aktiv neste år, men Chelsea, Real Madrid og Manchester United linkes alle til et bud til sommeren Dortmund ikke kan takke nei til.

For å skjønne den sterke motivasjonen til City, er det bare å se situasjonen Guardiola er i før neste sesong. Sergio Agüero forlater uungåelig et stort krater etter seg, mens arvtageren Gabriel Jesus ikke er i nærheten av å overta med sine 7 scoringer på 19 kamper.

Les på F7: Hazard har nå som Prosinecki, Woodgate og Kaka fullt medlemskap i Real Madrids klubb for fordømte spillere

Guardiola har definert Haaland som spissen som så og si aldri går av banen uten å score, altså spillertypen City må skaffe seg for å nå målene sine.

Det kryr av rykter rundt Haaland, dette City-ryktet kommer med mer og mer tyngde. Er det én klubb som kan bære den dyreste overgangen i Premier League-historien, er det City.

Les: Var aktuell for Chelsea – nå utestenges keeperen for ett år