Allez, allez! (foto: palace, twitter)

Da Patrick Vieira fikk sparken hos Crystal Palace i mars, var det ikke så mange som helt skjønte greia til Palace-ledelsen. I debutsesongen hadde Arsenal-legenden ledet klubben opp fra 14. til 12. plass på tabellen, da franskmannen fikk sparken, var det riktignok bare tre poeng ned til streken, men fortsatt på en 12. plass på tabellen. Leeds har tydeligvis sett det samme som Vincent Kompany.

Da Kompany skulle uttale seg om hva han syntes om sparkingen av Vieira, kom svaret fylt av indignasjon.

LES: Beckham signerer tidligere Barcelona-trener!

-Jeg forstår det ganske enkelt ikke. Hvis du underpresterer i jobben din, da er det fair at klubben beslutter å stanse samarbeidet, men hvis du overpresterer – som Palace gjør – bør personen som treffer beslutningen komme frem. Han har fjernet en manager som har overprestert, sa en oppgitt Burnley-manager Kompany ifølge Manchester Evening News.

Og den korte avstanden ned til de tre på bunn?

-Jeg hadde forventet at Palace (med den troppen ) ville ha ligget på bunnen av tabellen med tre til fem poeng opp til de andre. Nå ligger de på 12. plass og tre poeng over nedrykksstreken, kom det fra Kompany.

LES OGSÅ: Chelsea har endelig fått på plass spilleren som scorer mål

Ifølge Sky Sports har Leeds nå vendt seg til Patrick Vieira, der det skal gjennomføres samtaler denne uken. Leeds-ledelsen har lovet supporterne at erstatningen er på plass i løpet av de neste ukene. Vi mener, som Kompany, at Vieira kan sitt fotballhåndverk og viste det hos Palace. Lykkes Championship-klubben å overtale franskmannen, vil dette være gull.

Vieira er for oss manageren Leeds trenger nå.